Novi Rittal mrežni rek: Podignite mrežu na viši nivo

IT menadžeri su pod sve većim pritiskom kratkih rokova prilikom upravljanja sve kompleksnijim sistemima. S novim mrežnim rekom TX CableNet, Rittal ubrzava profesionalno i kvalitetno mrežno kabliranje. Čak i veliki snopovi kablova s malim radijusom savijanja lako se uvode, i postiže se savršena putanja kablova pomoću „principa vodopada”. Unapred sastavljen rek sa open-frame dizajnom i perforacijom za Rittal dodatnu opremu omogućava brzu montažu i lako održavanje.

PCPress.rs Image

IT menadžeri moraju stalno da šire kapacitete i da upravljaju sve većim brojem povezanih mreža koje imaju veliku stopu rasta. Bilo da ste instalater ili servisni tehničar, da li želite da imate dobar uvid i pristup svim komponentama u mrežnom rek ormanu, takođe da li želite da manipulacija kablovima, bilo bakarnim ili optičkim, unutar reka bude brza i jednostavna? Da li vam je zaštita od neovlašćenog pristupa takođe velika briga? TX CableNet predstavlja savršeno rešenje.

Izuzetna odlika TX CableNet-a jeste ta što pruža optimalni menadžment kablova, koji omogućava maksimalno iskorišćenje unutrašnjeg prostora i kreiranje organizovane strukture i reda unutar vašeg mrežnog reka

Novi TX CableNet mrežni rek pre svega nudi jednostavnost i predstavlja rešenje za sve buduće scenarije za sve korisnike koji očekuju najveću funkcionalnost i kvalitet u klasi, i koji će zadovoljiti sve zahteve mrežne infrastrukture. Rittal je zahvaljujući godinama iskustva u izradi rek-ormana i ogromnim radnim iskustvom u mrežnoj infrastrukturi stvorio zaista izuzetno rešenje. Prilikom dizajniranja TX CableNet reka postojao je sistemski pristup, kombinovani su inovativni menadžment kablova sa zahtevom za vrhunski kvalitet i najbolja mehanička svojstva reka.

Pročitajte i:  Rittal je razvio megavatno hlađenje za AI

Princip vodopada

Od samog početka, novi TX CableNet je dizajniran kao mrežni rek i namenjen je za savršeno rutiranje kablova s brzom instalacijom. Ovaj princip je primenjen i važi čak i za velike količine kablova koje treba smestiti u jedan rek – kablovi se jednostavno umeću umesto mukotrpnog uvlačenja. To je osigurano pomoću krovnih otvora sa zaobljenim ivicama na obe strane duž cele dubine reka. Spoljašnji graničnici uvodnika kablova na krovnim ivicama se lako demontiraju, kompletan snop kablova se uvodi a zatim se graničnici jednostavno zakače na svoje mesto. Na taj način, čak i veći snopovi kablova se uvode s krova u rek i s veoma malim radijusom savijanja u veoma kratkom roku. Zahvaljujući „principu vodopada”, rutiranje kablova prati najbolje prakse i metodologiju za bakarne kablove i optičke kablove.

PCPress.rs Image

Pored podržavanja „principa vodopada” s jednostavnim uvođenjem kablova s gornje strane, TX CableNet rek sa Open frame konstrukcijom takođe omogućava i upotrebu u kancelarijskom prostoru i uvod kablova s donje strane, tj. iz podignutog poda, i to po celoj dubini reka.

Od samog početka, novi TX CableNet je dizajniran kao mrežni rek i namenjen je za savršeno rutiranje kablova s brzom instalacijom.

Novina kod ovog principa je dodatna oprema za TX CableNet u vidu kablovskog kaveza koji je namenski dizajniran za smeštaj velike količine kablova između dva reka u redu. Brz i lak za montažu, kablovski kavez koji je dostupan u dve visine omogućava vam da učvrstite vertikalne snopove kablova i dalje ranžirate horizontalne snopove ka svim instaliranim komponentama. Dodatno, graničnici na uvodnicima kablova na krovnoj ploči mogu se skinuti između dva spojena reka, čime se dobija još više prostora za uvod još veće količine kablova.

Pročitajte i:  Rittal je razvio megavatno hlađenje za AI

Ram dizajniran za efikasnost

Unapred sastavljena, konstrukcija slobodnostojećeg rama sa zavarenom krovnom pločom je još jedna prednost. Povećana je brzina instaliranja i demontaže, kao i već visoka stabilnost. Komponente sistema se brzo pozicioniraju i pričvršćuju zahvaljujući profilima s kontinuiranim 25-mm rasterom numerisanih rupa.

Odabir vrata nije bitan samo za vizuelni aspekt već mnogo više funkcionalni, za zaštitu pristupa i, najbitnije, prema tipu klimatizacije koji se koristi. Ukoliko je u pitanju hlađenje na nivou prostorije, onda su perforirana vrata idealan izbor. Sa 78 odsto perforirane površine olakšavaju prolazak spoljašnjeg hladnog vazduha. Perforirana vrata podržavaju smeštaj aktivne i pasivne mrežne opreme zajedno. Ukoliko je u pitanju hlađenje ili ventilacija unutrašnjosti reka, potrebno je izabrati model reka s punim staklenim vratima sa sigurnosnim staklom debljine 3 mm.

PCPress.rs Image

Bočne strane se dodaju kao opcija i pružaju zaštitu od neovlašćenog pristupa. Jednodelne bočne strane se mogu zaključati, ali i pored toga, omogućavaju brz pristup svim instaliranim komponentama jednostavnom demontažom i ponovnom montažom, tj. kačenjem na poziciju. Opciono se može instalirati i unutrašnja brava za zaključavanje koja nudi dodatnu sigurnost. Ukoliko vam je potreban rek bez bočnih strana, zbog neometanog pristupa unutrašnjosti ili integracije u postojeći red rekova, može se konfigurisati tačno prema vašim potrebama i isporučiti bez bočnih strana kao i kod svih ostalih Rittal modela rekova.

Pročitajte i:  Rittal je razvio megavatno hlađenje za AI

Sistemska kompatibilnost

Rittal-ov sistem dodatne opreme i kompatibilnost sa TS i VX platformom, VX sistemom baza/podnožja, kao i sa AX bravama za zaštitu pristupa, čini TX CableNet rek pogodan za sve uobičajene mrežne zahteve i lokacije za instalaciju. Zahvaljujući velikom broju dodatne opreme i ramu koji je baziran na već dokazanoj TS platformi, TX CableNet nudi još više opcija za konfiguraciju. Perforiran ram i ostali unutrašnji profili garantuju korisnicima laku unutrašnju instalaciju jednostavnim pozicioniranjem i fiksiranjem instalacionih komponenti. Zahvaljujući tome, unutrašnja instalacija može biti prilagođena vašem specifičnom projektu ili zahtevima.

PCPress.rs Image

Izuzetna odlika TX CableNet-a jeste ta što pruža optimalni menadžment kablova, koji omogućava maksimalno iskorišćenje unutrašnjeg prostora i kreiranje organizovane strukture i reda unutar vašeg mrežnog reka. Na početku prodaje, portfolio TX CableNet reka će biti dostupan u osam verzija. Rekovi su 800 mm široki i dostupni u visinama od 2.000 mm (42 U), i 2.200 mm (47 U), kao i u dubinama od 800 mm ili 1.000 mm.

Korisna adresa: Vesimpex.rs

Facebook komentari: