Računari i Galaksija

Novi softverski paket iz Xerox-a

PCPress.rs ImageXerox Korporacija danas je najavila novi paket softvera za upravljanje bojom za svoje Xerox DocuColor® 7000AP/8000AP Digital Presses koji obezbeđuje kvalitet slike sa ujednačenijom bojom i veću produktivnost. Uz Automated Color Quality Suite i njegove raznolike automatizovane funkcije, štampari sada mogu da postignu brže podešavanje štampača, povećano vreme proizvodnje, bolju stabilnost boje i postizanje nijansi, kao i manje operaterskih grešaka.

„Zahtevi za kvalitetnim slikama u boji su u naglom porastu“, rekla je Valeri Tomasin, potpredsednica Xerox grupe za proizvodne sisteme u sektoru za operacije na tržištima u razvoju. „Time što ćemo Automated Color Quality Suite učiniti dostupnim velikom broju naših kolor sistema, više štamaparija će moći da obavlja zadatke kao što su foto-albumi, korporativne brošure i marketinški materijal koji zahtevaju visok nivo pouzdanosti u bolju i detalje.“

Nove performanse – dostupne uz Xerox FreeFlow® Print Server 7.0 – omogućene su putem integracije ugrađenog svetlomera, uređaja koji meri boju na uzorcima odštampane fotografije, na putanji kojom prolazi papir kroz Xerox 7000AP/8000AP. Poboljšanja koja su napravila proboj u tehnologiji kreiranja profila obezbeđuju preciznu zasićenu boju, ujednačene i izbalansirane neutralne nijanse, izvanredne detalje u senci i blage prelaze u isticanju. Pored toga, Xerox je ovom kompletu dodao i Variable Gloss Management koji će da smanji sjaj tamnih boja u digitalnoj štampi. Štampari će sada moći da podese željeni nivo sjaja i izgleda slike prilikom obavljanja bilo kog zadatka. 

Pročitajte i:  Izvučeni dobitnici Giveaway-a za 3K pretplatnika na YouTube-u!

Druge komponente koje sadrži Automated Color Quality Suite – koje su do sada bile rezervisane za kompanijine Xerox iGen3® 90 i 110 Digital Production Presses – uključuju:

– Advanced Profiling – Omogućava veću realističnost, bolje neutralne nijanse, više detalja u senci i isticanju i, uopšte, bolju fotografiju.  Može, takođe, da precizno oponaša ofset standarde delatnosti štampanja u boji kao što su GRACoL (General Requirements for Applications in Commercial Offset Lithography). 

– Automated Calibration – Eliminiše potrebu za manuelnom kalibracijom, kako bi se smanjile neujednačenosti u boji uzrokovane temperaturnim oscilacijama, promenama vlažnosti vazduha i svakodnevnom upotrebom. Kalibracija sad može biti podešena tako da se obavlja automatski nakon što je prošla određena količina vremena, strane bile odštampane ili na kraju tekućeg posla.

– Automated Spot Color Calibration – Obezbeđuje preciznost boja sa „Pantone“ licencom u pogonima za štampanje. Ovaj sistem praktično eliminiše potrebu za podešavanjima od strane operatera koja mogu da zavise od vizuelne, subjektivne ocene.  Ovo poslovima štampe obezbeđuje dodatne sate produktivnosti svake nedelje, što je naročito bitno za korisnike koji nemaju stručnost na polju koncepata i podešavanja boje.

Pročitajte i:  10 godina platforme za dobre i tradicionalne recepte - Recepti i Kuvar Online

Xerox DocuColor® 7000AP/8000AP sistemi su štampači koji štampaju brzinom od 70 do 80 strana u minuti obavljajući posao najvećom brzinom pogona bez obzira na težinu papira ili tip medija koji se koristi.

Izvor: New Moment, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,