Novo Chrome 88 ažuriranje uklanja Adobe Flash

Google za nekoliko dana objavljuje novu verziju Chromea, sa kojom će stići unapređenja za dark mode, a otići podrška za FTP i Adobe Flash.

PCPress.rs Image

Prve promene su u vezi sa naprednijim dark modom, pa u poslednjim izveštajima može da se pročita da je Windows 10 dark mode bolji zahvaljujući verziji Chrome 88, te su i tasteri za skrolovanje sada zatamnjeni. Funkcije su za sada dostupne samo u okviru podešavanja, bookmarks i istorije pretraživanja, te u novim Chrome 88 tabovima, ali ne i na drugim web sajtovima koji podržavaju dark mode.

The File Transport Protocol (FTP) sa poslednjom verzijom Chromea i zvanično odlazi u istoriju, te se uklanja podrška koja je decenijama služila za deljenje fajlova. U potpunosti odlazi i Adobe Flash, a nakon što je u poslednjih nekoliko godina postepeno blokiran. Tako se završava jedna nova era, te 2021. počinje bez elemenata bez kojih ranije nije mogao da se zamisli internet život.

PCPress.rs Image

Google eksperimentiše i sa nekim novim opcijama za Chrome, poput tab search koji može da se aktivira preko chrome://flags/#enable-tab-search.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google i Epic Games - nastavak borbe