BIZIT plus

Novo doba komunikacije: Hologrami u video pozivima

Jedan startap želi da unapredi video pozive, te korisnicima omogući da komuniciraju uz pomoć holograma. Najveći problem je u tome što se radi o prilično skupoj tehnologiji, pa bi zainteresovani za ovaj tip budućnosti morali da izdvoje čak 60 hiljada dolara.

PCPress.rs Image

U pitanju je ideja iza koje stoji PORTL Hologram, koja u video sastanak projektuje 3D sliku korisnika, koje, istina, ne liče na holograme iz Ratova zvezda, ali unapređuju već postojeću tehnologiju. Sistem se zasniva na tehnologiji uz pomoć koje je izveden nastup repera 2Paca na Coachelli 2012. godine, ali sa unapređenjima koja dodatno poboljšavaju iskustvo.

U procesu se koristi uređaj koji podseća na obična vrata, preko kojeg korisnici komuniciraju sa drugima. Budući da su Zoom i Google video besplatni, malo je onih koji su voljni da plate za novu tehnologiju, mada kompanija navodi da je nekoliko portala već prodato tržnim centrima, bioskopima, ali i pojedincima koji, izgleda, vole skupe igračke.

Kreatori rade i na manjoj verziji uređaja, koja će funkcionisati bez potrebe da zauzme dobar deo prostorije. Pretpostavlja se da će manje verzije imati i nižu cenu, pa ostaje da se vidi hoće li biti dostupna i običnim korisnicima.

Pročitajte i:  Zoom predstavlja AR/VR funkcije za Apple Vision Pro

Izvor: Futurism

Facebook komentari: