Računari i Galaksija

ajtinati 2 – novo izdanje vodiča za prazničnu IT kupovinu!

U utorak, 17. decembra, u Blicu, danas, u sredu 18. decembra u Kuriru, a sutra u Informeru – novi broj našeg specijalnog izdanja ajtinati 2. Kao i pred praznike prošle godine i ove smo rešili da vam pomognemo da odaberete prave poklone za druge ili sebe, ali se i upoznate sa novitetima u ponudi na domaćem tržištu.

ajtinatiKraj godine je tradicionalno vreme kupovine, a informatička oprema je pri vrhu liste koju bi mnogi rado poslali Deda Mrazu. Ove godine motiv je jači nego inače – uz sve priče o značaju informatičkog tržišta za razvoj Srbije, naša Skupština i Vlada su odlučile da povećaju PDV na informatičku opremu sa 8 na 20 posto, izdvajajući IT kao jedinu delatnost koja je “kažnjena” prelaskom u višu poresku kategoriju. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2014, što znači da se u narednih petnaestak dana vredi potruditi i kupiti sve što će vam biti potrebno naredne godine – čak će i kredit predstavljati znatno manji trošak od odlaganja kupovine.

A šta se sve kupuje ove godine? Stvari su se promenile – za većinu poslova je dovoljan i nekoliko godina star PC računar, ali su u centru pažnje sve manji i sve moćniji ultrabook kompjuteri, tableti, smartfoni, foto-aparati, pa i gedžeti koji čine da radimo lakše, donoseće mnogo časova zabave. Kroz Redakciju časopisa “PC Press” svakodnevno prođe mnogo zanimljivog hardvera, pa smo za ovu publikaciju izdvojili dvadesetak interesantnih uređaja i programa koji bi mogli da se nađu pri vrhu vaše šoping liste. Tu je nekoliko ultrabook računara najnovije generacije, revolucionarni tableti, vodootporni telefon, jeftini smartfoni, nekoliko štampača, akciona kamera, DSLR foto-aparat, igračka konzola, ali i “sitnice” kao što su naočari, zvučnici, SSD diskovi, ruteri… Lep novogodišnji poklon može da bude i neka aplikacija za mobilni telefon ili domen za budući sajt.

Nadam se da će vam “IT na TI” dati nekoliko dobrih ideja koje ćete razraditi na sajtovima prodavaca a onda krenuti u kupovinu, klikom u on-line prodavnici ili u sjaju okićenih tržnih centara. Želimo vam prijatan novogodišnji šoping i mnogo lepih časova sa opremom za koju se opredelite!

Možete preuzeti PDF ili pogledajte novi ajtinati ispod.

[kml_flashembed movie=”/ajtinati02/book.swf” width=”640″ height=”520″ ALLOWFULLSCREEN=”true” fversion=”9″ useexpressinstall=”true” /]

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: