Računari i Galaksija

Novo Kaspersky bezbednosno rešenje za Mac OS X

clip_image002Kompanija Kaspersky Lab lansirala je potpuno novo bezbednosno rešenje, dizajnirano da zaštiti korisnike Apple računara od novih pretnji. Bezbednosni paket kompanije Kaspersky štiti Mac OS X okruženje od svih vrsta pretnji, kombinovanjem tradicionalnih bezbednosnih tehnologija sa cloud metodama. Pored zaštite računara od pretnji koje napadaju Mac računare, novo rešenje takođe sprečava viruse koji napadaju operativne sisteme Windows i Linux da se šire na druge računare, a, prvi put, postoji i opcija koja omogućava roditeljima da spreče decu da gledaju neprikladni sadržaj na mreži.

Kaspersky zaštita za Mac računare koristi najnovije zaštitne tehnologije kako bi se bolje borili protiv svih vrsta pretnji, uključujući i viruse Trojan, crve, programe za špijunažu, viruse koji napadaju putem veb reklama i logovanja. Modul za skeniranje datoteka se aktivira prilikom pokretanja računara i automatski proverava nove i ažurirane datoteke, umanjujući uticaj na sadržaj sistema. On može da detektuje i blokira viruse namenjene za Mac, Windows ili Linux, ali takođe i sprečava širenje zlonamernih virusa na druge računare. Antivirusna baza se ažurira svakog sata kako bi bila obezbeđena zaštita protiv najnovijih pretnji, dok cloud bezbednosna tehnologija reaguje na najnovije zlonamerne viruse u roku od nekoliko minuta.

Pročitajte i:  Windows 11: Notepad konačno dobija brojač karaktera

Radi zaštite poverljivih podataka, kao što su brojevi kreditnih kartica ili lozinke, zaštitni program kompanije Kaspersky uvodi virtuelnu tastaturu koja izgleda kao proširenje standardnog Safari pretraživača, a takođe radi i sa pretraživačima Google Chrome i Firefox. Ukoliko koristite ovu tastaturu da unesete bitne informacije praktično je nemoguće da kriminalci presretnu vaše podatke pomoću logovanja. Tastatura se pojavljuje na ekranu, na vaš zahtev, i dostupna je za sve relevantne oblike lozinki na veb stranicama.

Roditeljska kontrola je najnoviji dodatak novom proizvodu za Mac računare kompanije Kaspersky Lab. Roditelji mogu da ograniče svojoj deci vreme korišćenja interneta ili da navedu tačno vreme svakog dana kada je deci dozvoljeno da koriste Internet.

Neki tipovi datoteka mogu biti ograničeni za preuzimanje kada vaše dete koristi računar. Naravno, i pojedini neželjeni veb sajtovi mogu biti blokirani, bilo ručno bilo prema kategoriji. Osim toga, Kaspersky bezbednosni program prati i aktivnost dece na društvenim mrežama kao što je Facebook. Ova funkcija omogućava roditeljima da prate sa kim dete komunicira, i da ograniče određene kontakte ili čitave društvene mreže. Detaljni izveštaji omogućavaju da roditelji uvek znaju kada i kako njihova deca koriste Internet.

Pročitajte i:  Microsoft donosi Linux sudo komandu u Windows 11 

Izvor: Singi

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,