Top50 Glas publike

Novogodišnja donacija kompanije Vip mobile

Vip i ASTRA zajedno u borbi protiv trgovine ljudima

Sumom od 2 miliona dinara kompanija Vip mobile pridružuje se organizovanoj pomoći žrtvama trgovine ljudima

Beograd, 16. decembar 2011. – Vip će novac namenjen kupovini novogodišnjih poklona za svoje poslovne partnere i zaposlene, kao i deo prihoda od SMS poruka koje korisnici šalju tokom novogodišnje noći i božićnih praznika donirati nevladinoj organizaciji ASTRA posvećenoj borbi protiv trgovine ljudima. Sredstva u iznosu od 2 miliona dinara značajno će pomoći da se pojačaju aktivnosti prevencije ovog oblika kriminala koji u svetu svake godine pogodi više od pola miliona novih žrtava.

Vip je aktivirao i kratki humanitarni broj 2001 i pozvao svoje korisnike da slanjem SMS poruke u vrednosti od 50 dinara u narednih mesec dana podrže suzbijanje trgovine ljudima.

“Svesni smo da se većina savremenih društva suočava sa problemom trgovine ljudima, a posebno zemlje Balkana zbog svoje burne istorije i teških ekonomskim prilika u kojima stanovništvo živi. Zabrinjavajuća je i činjenica da se poslednjih godina beleži veliki porast broja žrtava trafikinga, od kojih skoro polovinu čine deca. Zbog svega ovoga smatramo da je veoma važno suočiti društvo sa ovim problemom i povećati svest o njemu. Naša saradnja sa nevladinom organizacijom ASTRA usmerena je u pravcu prevencije i rada sa žrtvama”, istakao je Tanasis Kacirumpas, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

Pročitajte i:  Jeff Bezos planira da većinu svog novca pokloni u humanitarne svrhe

Donacija Vipa podrazumeva finasijska sredstva za nabavku moderne telefonske centrale, odnosno unapređenje rada SOS telefona za žrtve trafikinga, koji će od sada biti mnogo efikasniji i dostupan za pomoć većem broju ljudi. Vip će zajedno sa ASTROM raditi i na izgradnji mreže psihoterapeuta koji će biti zaduženi za pružanje pomoći i podršku žrtvama trgovine ljudima. Donacija obuhvata i nabavku službenog vozila koje će ASTRA koristiti pri zbrinjavanju i obezbeđivanju neophodnih medicinskih usluga, psihološke, pravne i drugih vrsta pomoći žrtvama širom Srbije.

Vip mobile od 2008. godine za novogodišnje praznike putem donacija pomaže najranjivijim zajednicama poput dece bez roditeljskog staranja, mališana sa hendikepom i slepim i slabovidim osobama u Srbiji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,