BIZIT plus

Novogodišnja donacija kompanije Vip mobile

Vip i ASTRA zajedno u borbi protiv trgovine ljudima

Sumom od 2 miliona dinara kompanija Vip mobile pridružuje se organizovanoj pomoći žrtvama trgovine ljudima

Beograd, 16. decembar 2011. – Vip će novac namenjen kupovini novogodišnjih poklona za svoje poslovne partnere i zaposlene, kao i deo prihoda od SMS poruka koje korisnici šalju tokom novogodišnje noći i božićnih praznika donirati nevladinoj organizaciji ASTRA posvećenoj borbi protiv trgovine ljudima. Sredstva u iznosu od 2 miliona dinara značajno će pomoći da se pojačaju aktivnosti prevencije ovog oblika kriminala koji u svetu svake godine pogodi više od pola miliona novih žrtava.

Vip je aktivirao i kratki humanitarni broj 2001 i pozvao svoje korisnike da slanjem SMS poruke u vrednosti od 50 dinara u narednih mesec dana podrže suzbijanje trgovine ljudima.

“Svesni smo da se većina savremenih društva suočava sa problemom trgovine ljudima, a posebno zemlje Balkana zbog svoje burne istorije i teških ekonomskim prilika u kojima stanovništvo živi. Zabrinjavajuća je i činjenica da se poslednjih godina beleži veliki porast broja žrtava trafikinga, od kojih skoro polovinu čine deca. Zbog svega ovoga smatramo da je veoma važno suočiti društvo sa ovim problemom i povećati svest o njemu. Naša saradnja sa nevladinom organizacijom ASTRA usmerena je u pravcu prevencije i rada sa žrtvama”, istakao je Tanasis Kacirumpas, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

Donacija Vipa podrazumeva finasijska sredstva za nabavku moderne telefonske centrale, odnosno unapređenje rada SOS telefona za žrtve trafikinga, koji će od sada biti mnogo efikasniji i dostupan za pomoć većem broju ljudi. Vip će zajedno sa ASTROM raditi i na izgradnji mreže psihoterapeuta koji će biti zaduženi za pružanje pomoći i podršku žrtvama trgovine ljudima. Donacija obuhvata i nabavku službenog vozila koje će ASTRA koristiti pri zbrinjavanju i obezbeđivanju neophodnih medicinskih usluga, psihološke, pravne i drugih vrsta pomoći žrtvama širom Srbije.

Vip mobile od 2008. godine za novogodišnje praznike putem donacija pomaže najranjivijim zajednicama poput dece bez roditeljskog staranja, mališana sa hendikepom i slepim i slabovidim osobama u Srbiji.

Facebook komentari: