Novogodišnje fore: googlate li s kim se ljubite?

Google-investigator

Na stranu sad sve dosadne teorije zavere i priče o mlađim sestrama Velikog brata – nama praznici baš onako zapravo stižu, a sa njima i rizični poljupci. Zašto rizični? Pa sa godinama to, kažu pametniji i stariji (i prepredeniji!) od nas, tako ide – emocije počinju da postaju sve važnije, pa i među geekovima i geeketama. Ali to sad nije tema: za Novu Godinu sasvim sigurno nećete, i ne treba, da izbegavate ove terapije dodirom i poljupcima pa makar bili običajni, prijateljski, francuski i formalni,  ili pak oni drugi što daju povoda da se i kasnije o njima misli.

Kao proaktivni deo internet populacije pre ili kasnije pašćete u iskušenje da "progooglate" s kim ste se to, kada, kako i zašto ljubili. Evo par saveta za koje vam ne trebaju Ozna i pomoć prijatelja.

Ukoliko ste se imali flash-susret bliske vrste: trk na facebook!  Tu ćete saznati više o tome da li je u vezi ili braku, ko su mu prijatelji i šta voli a šta ne. Čak i ako niste uhvatili u gužvi i stiskavcu ime i prezime, vrlo je verovatno da osobu do koje vam je stalo poznaje i svojoj listi prijatelja drži neko koga vi znate. Ako je žurka otvorenog tipa, lako ćete je pronaći na fan page ili na stranici kreiranoj povodom događaja, među posetiocima.Ukoliko ovo ne urodi plodom iz mesta, nije loše sačekati dan ili dva da se svi restartuju i pokače kompromitujuće slike. U tom slučaju samo pratite tag…!

Pročitajte i:  Google u 2023. godini prodao 10 miliona Pixel telefona

S malo sreće, naći ćete osobu koja vas intenzivno zanima i na drugim društvenim mrežama: MySpace, Linkedin, Xing… Ako stvarno imate sreće, informacije će se poklapati.

U svakom slučaju Google je obavezan, i to kako na .rs domenu tako i engleski.

Naravno, ukoliko ste u njegovoj ili njenoj kući, i imate pristup PC-ju, nije zgoreg da proverite šta se nalazi u risajkl binu. Takođe, istorija internet pretrage i bookmarks reći će vam dosta.

Držite se pravila Kevina Mitnika: ne morate sve sami da dešifrujete, najčešće je dovoljno i da PITATE. Ljudi će vam svašta reći, samo ako to tražite od njih ( baš kao i autor ovog osvrta budući da je od ljudske vrste…).

Želimo vam srećno novogodišnje i prednovogodišnje surfovanje, dobar i kvalitetan RL, kontakte koji će sa Twittera i Facebooka oživeti do mere da može da im se stisne ruka i sa njima pojedu kolači, i mnogo mnogo sreće u svim vašim online i offline poduhvatima!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Jelena Jovanović

Rođena u Beogradu 1976. godine, odrasla u APV, a danas najveći deo vremena provodi na internetu tako da je sve to irelevantno. Bavi se ključnim rečima, komunikacijama na internetu, preporukama na koji način je moguće unaprediti prodaju na webu, šta je internet marketing i kako dovesti kupce umesto da ih jurite. Bila novinar, za PC press i i dalje voli da piše, pa to radi na bllogu kompanije za koju radi na poziciji menadžera za (integrisane) marketinške komunikacije, na Etarget blogu.