NVIDIA ažurira Shield TV na Android 11

NVIDIA je počela da uvodi Softvare Experience Upgrade 9.0 za Shield TV uređaje i nadogradiće njihov operativni sistem na Android 11. Kompanija kaže da će Experience 9.0 doneti novi OS na sve Shield televizore, uključujući originalne modele iz 2015. godine.

NVIDIA ažurira Shield TV na Android 11

 Unapređeni Shield TV dolazi sa brojnim novinama

Pored toga, nadogradnja dodaje pristup novoj Google tastaturi sa podrškom za glasovne pretrage. Korisnici će sada moći da traže filmove i emisije za gledanje izdavanjem glasovnih komandi preko Google Assistant-a. Ostala ažuriranja, uključujući opciju automatskog isključivanja Bluetooth uređaja u režimu mirovanja radi uštede baterije, postavku za uštedu energije za dodatno prilagođavanje napajanja i podršku Stadia dugmeta za Xbox, Playstation i Shield kontrolere.

Za članove GeForce Now-a, ažuriranje dodaje podršku za dodatne Bluetooth tastature i miševe. Osim toga, Twitch je ažuriran kako bi mogao istovremeno da podrži visokokvalitetno strimovanje i igranje igara sa njih. Konačno, oni koji žive u SAD-u mogu dobiti šest meseci Peacock Premium besplatno kada dobiju novi Shield TV. Peacock ima besplatnu verziju koja podržava oglase sa ograničenim katalogom i premium verziju bez oglasa sa više sadržaja koja košta 5 dolara mesečno.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,