BIZIT plus

Nvidia beleži rast akcija

Nvidia je postala prvi proizvođač čipova koji je ove godine dostigao tržišnu vrednost od jedne milijarde dolara. Zahvaljujući čipovima sa AI Nvidia je udvostručila kvartalne prihode za koje se očekuje da će nastaviti da rastu u budućnosti.

PCPress.rs Image

Akcije Nvidia su u sredu porasle skoro za 10% na brezi nakon radnog vremena u Nju Jorku. Prvi proizvođač čipova u maju je dostigao tržišnu vrednost do milijardu dolara što je pripisano procvatu generativne veštačke inteligencije koje mogu da čitaju i pišu kao što to čine i ljudi.

Analitičari procenjuju da će sledeće godine Nvidia uspeti da poveća svoju proizvodnju i da isporuči značajno veću količinu čipova. Impresivni rast prihoda ove kompanije nastaje kao posledica proizvodnje sopstvenih čipova. Ovoj ideji se sve više okreće Microsoft kao i drugi tehnološki giganti. Međutim, dok druge kompanije dođu do mogućnosti za proizvodnju sopstvenih čipova Nvidia skuplja poene.

Jedini rizik u ovom momentu na koji Nvidia nailazi je problem u lancu snabdevanja. Postavlja se jedino pitanje da li će ova kompanija uspeti da se izbori sa potražnjom i da li će uspeti da iskoristi svoj trenutni potencijal u potpunosti?

Pročitajte i:  Pioniri kvantnog računarstva predstavili su budućnost superkompjutera na NVIDIA događaju

Izvor: news.sky.com

Facebook komentari: