NVIDIA Broadcast simulira pogled korisnika u kameru

Kompanija je ažurirala svoj softver za streaming i donosi novu funkciju Eye Contact koja je trenutno u beta fazi. Nova opcija, poput Apple-ovog FaceTime-a, „popravlja“ pogled kako bi on ostao fokusiran na kameru. Opcija čuva i pozicionira treptaje i boju očiju. Zatim, može da konstruiše prelaz između digitalnih i stvarnih očiju kada govornik gleda daleko od centra.

PCPress.rs Image

Nove opcije zasnovane na neizbežnoj veštačkoj inteligenciji

Programeri navode funkcija da Eye Contact nije u potpunosti spremna. Postoje “milioni” potencijalnih scenarija boja očiju i osvetljenja koje ne mogu da testiraju. Takođe, oni navode da ljudi mogu šalju video zapise sa povratnim informacijama i komentarima na funkcionisanje same tehnologije.

Takođe, NVIDIA Broadcast ima novi efekat koji potamni spoljne ivice kadra. Postojeći efekti zamućenja, zamene i uklanjanja virtuelne pozadine takođe bi trebalo da budu precizniji i pouzdaniji zahvaljujući dodavanju vremenskih podataka koji pomažu veštačkoj inteligenciji da donese pametnije izbore. Takođe, greške će biti suptilnije. NVIDIA čak dodaje neke jednostavne, ali veoma tražene opcije za preslikavanje kamere i snimanje ekrana veb kamere.

Pročitajte i:  Wipro i IBM inoviraju na polju AI

Za koršćenje ove opcije potrebno je imati GeForce RTX 2060 video karticu (ili njen Quadro ekvivalent) i 8 GB RAM-a. NVIDIA preporučuje najmanje Core i5-8600 ili Ryzen 5 2600 procesor. Funkcija Eye Contact ponekad može delovati čudna. Svi ponekad imaju tendenciju da s vremena na vreme skrenu pogled, tako da stalni pogled može biti uznemirujući. Međutim, ovo bi moglo poboljšati vezu sa publikom a može biti posebno korisno kada je nekome neprijatno da gleda direktno u kameru.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,