PC Press Studio

Nvidia GeForce Now dostupan za preuzimanje na Androidu

Streaming servis kompanije Nvidia, GeForce Now stigao je i na Android platformu.

GeForce Now mobile

Iako se može smatrati direktnim konkurentom Google Stadia-e, GeForce Now se oslanja na igranje na računaru ili laptopu i mogućnosti da igre sa vašeg računara strimujete na vaš uređaj poput telefona putem interneta. Kao deo pretplate, takođe možete strimovati naslove iz oblaka Nvidia-ine biblioteke što uključuje veliki broj naslova.

GeForce Now Game library

Još u Avgustu je potvrđeno da bismo mogli da vidimo GeForceNow na Android telefonima i tabletima što se i desilo, a za razliku od Stadia-e, možete pristupiti vašoj biblioteci igara, čak i kod povezanih platformi poput Epic Games-a i Steam-a. Kada se strimuje iz oblaka, Nvidia-ijni RTX serveri rade posao za vas. To znači da će se vaš telefon, kakve god snage bio njegov hardver, ponašati kao vrhunska gejming mašina. Performanse zavise u ovom slučaju isključivo od interneta. 

GeForce Now RTX servers

Trebalo bi da već sada možete preuzeti posebnu APK Mirror verziju GeForce Now Android aplikacije, jer je trenutno dostupna samo u Koreji. Svaki uređaj koji koristi Android 5.0 i noviji moći će da koristi ovaj servis i uživa u igrama sa svog računara, što zaista zvuči fenomenalno. Ono što je bitno naglasiti jeste da bi trebalo dobro razmisliti o tome da uzmete džojstik jer većina igara koje biste potencijalno želeli sa računara da strimujete na telefon ili tablet napravljena za igranje na tastaturi i džojstiku, tako da ostaje pod znakom pitanja kako bi izgledalo i da li je uopšte moguće igranje na ekranu telefona.

S obzirom da je servis još u beta verziji, ne očekujte još da sve radi glatko. Takođe, trebalo bi da imate prethodno aktiviran GeForce Now nalog na svom PC-ju ili Mac-u. Ukoliko ga još nemate, pohitajte na http://www.geforcenow.com/ i pridružite se ostalima na listi za čekanje.

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,