Top50 2023

Nvidia kupuje DeepMap, kompaniju za razvoj mapa za autonomna vozila

NVIDIA preuzima DeepMap, kompaniju koja proizvodi tehnologiju mapiranja visoke definicije za automobile koji se samostalno voze. Očekuje se da će DeepMap proširiti NVIDIA-ine proizvode za mapiranje, pomoći im da prilagode svetske operacije sa mapama i proširiti njihovu uslugu u oblasti autonomne vožnje.

PCPress.rs Image

DeepMap kao jako oružje u borbi za tržište autonomnih vozila

DeepMap pruža mape visokog nivoa preciznosti. NVIDIA ističe da su mape tačne do nekoliko metara dobre za skretanje po skretanje GPS uputstava, ali autonomna vozila zahtevaju veću preciznost. Moraju da rade sa preciznošću na centimetrima radi tačne lokalizacije, tako da ne sme dolaziti do grešaka koje mogu dalje uzrokovati saobraćajne nezgode i nesreće.

Česta ažuriranja su takođe ključna, tako da mape odražavaju trenutne uslove na putu, poput radne zone ili zatvaranja trake. Takođe moraju lako da se skaliraju u odnosu na veliku AV flotu i ponude brzu obradu i minimalno skladištenje podataka. NVIDIA planira da integriše tehnologiju u svoju Drive platformu kako bi pojačala mogućnosti mapiranja i lokalizacije. Pogonsku tehnologiju trenutno koriste Mercedes-Benz, Hyundai, Audi, Volvo i druge firme sa različitim stepenom karakteristika i složenosti. NVIDIA je saopštila da očekuje da će finalizirati akviziciju u trećem kvartalu 2021. godine.

Pročitajte i:  NVIDIA je predstavila novu tehnologiju na CES-u 2024

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,