Top50 Glas publike

Drugi Xiaomi-jev preklopni telefon biće predstavljen do kraja godine

Svoj prvi telefon sa preklopnim ekranom (Mi Mix Fold) Xiaomi je predstavio u martu ove godine. Prema nezvaničnim informacijama, kineska kompanija će do kraja ove godine predstaviti i njegovog naslednika.

Xiaomi Mi Mix Fold

Novi telefon mogao bi da bude u prodaji tokom četvrtog kvartala, a doneće unapređen savitljivi ekran, kao i bolji mehanizam za preklapanje. Pominje se da će se ekran otvarati kao knjiga, slično kao kod Samsung Galaxy Fold linije i Huawei Mate X2 modela. Takođe, unutrašnji ekran će biti Samsung-ov, sa osvežavanjem od 120 Hz, dok će manji, spoljni ekran imati osvežavanje od 90 Hz, a proizvodiće ga Visionox.

Telefon bi trebao da bude zasnovan na Qualcomm-ovom Snapdragon 888 čipsetu, a posedovaće bateriju kapaciteta 5.000 mAh. Telefon će imati trostruku kameru, od kojih će glavna biti kao i na njihovom prvom preklopnom telefonu rezolucije 108 MP, a pored nje će biti dostupna kamera sa 3x optičkim zumom i kamera sa ultra-širokim objektivom.

Cena, kao ni zvanično ime ovog telefona još uvek nisu poznati, mada se nezvanično pominje ime Mi Mix Fold 2. Ali, ako znamo da je cena prethodnog modela 1.500 dolara, možemo da očekujemo da će i novi model koštati otprilike toliko. Ipak, jedno od najvećih pitanja je, hoće li ovaj novi telefon biti dostupan izvan Kine, ili će biti „vezan“ isključivo za domaće tržište kao Mi Mix Fold.

Pročitajte i:  Xiaomi 13 ruši rekord u osvetljenju ekrana za android telefone

Izvor: CNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,