ERP 2024

Nvidia preduzima mere protiv rudarenja kriptovaluta

Vrednost kriptovaluta u poslednje vreme sve više raste, pa je u skladu sa tim porasla i potreba za kvalitetnom opremom za rudarenje. Nvidia je već imala problema tokom 2018. godine, budući da nije reagovala na to što se za rudarenje koristila gejming oprema, pa je sada pod pritiskom da ne napravi istu grešku i gejmere ostavi na cedilu.

PCPress.rs Image

Kompanija je nedavno objavila zaradu za poslednji kvartal 2020. godine, te je moglo da se pročita da je stigla do pet milijardi dolara, što je veliki napredak u odnosu na zaradu od nešto preko tri milijarde dolara iz 2019. Procenjuje se da je između 100 i 300 miliona dolara došlo od prodaje opreme koja je korišćena za rudarenje kriptovaluta. Upravo je zbog toga nedavno najavljena nova linija NVIDIA CMP procesora za rudarenje, a do korisnika bi trebalo da stigne već u martu. Očekuje se da u prvom kvartalu zarada od ove linije bude oko 15 miliona dolara, a proizvod će se pre svega prodavati kompanijama i pojedincima koji rudare na veliko, takozvanim „industrijskim rudarima“.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

PCPress.rs Image

Kompanija će pored ovoga preduzeti i određene mere koje bi trebalo da spreče da se gejming oprema koristi za rudarenje, pa će RTX 3060, na primer, dobiti elemente koji će sprečavati da se grafičke karte koriste za bilo šta drugo osim za gejming. To bi trebalo da pomogne i u tome da se lakše proceni koliko prihoda stiže od rudara, a gejmeri će konačno moći da odahnu, budući da se očekuje da grafičke karte ubuduće stižu u njihove ruke, a ne u skladišta iz kojih se rudari Ethereum.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari: