Nvidia priprema novi GPU za gejmere

Prema nekim izveštajima, Nvidia svojim korisnicima priprema iznenađenje koje bi do njih trebalo da dođe u martu, a radi se o grafičkoj karti nasledniku Titan V serije.

PCPress.rs Image

Prema onome što može da se pročita na Reuters-u, a u izveštaju koji se tiče poslovanja kompanije u četvrtom kvartalu 2017. godine, Nvidia radi na novom GPU modelu koji nosi radno ime „Turing“. Tako bi to ime moglo da se odnosi na ASIC – integrisano kolo specifične namene, ili na SKU (Stock Keeping Unit) – broj ili kod koji se koristi za identifikaciju svakog jedinstvenog proizvoda, ali ne i na arhitekturu, koja bi mogla da bude „Volta“. Turing se u izveštaju opisuje kao novi čip za gejmere, što ukazuje na to da se radi o potrošačkoj grafičkoj karti (GeForce), a ne o profesionalnom (Quadro) ili HPC (Tesla) proizvodu.

Dodatnih informacija o karakteristikama novog GPU-a još uvek nema, a Turing bi mogao da se pojavi na GDC ili GTC događajima, koji se održavaju baš u martu. Pitanje koje sve trenutno zanima je kakav će novi Titan V biti za rudarenje.

Pročitajte i:  Komentar: Programeri i njihova budućnost

Izvor: Tech Power Up

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,