BIZIT plus

Nvidia proširuje veze sa Vijetnamom kako bi podržala razvoj veštačke inteligencije

CEO američke kompanije za čipove rekao je da će kompanija proširiti partnerstvo sa najvećim tehnološkim kompanijama u Vijetnamu. Na taj način Nvidia će podržati Vijetnam u razvoju veštačke inteligencije i digitalne infrastrukture.

PCPress.rs Image

Nvidia je već investirala 250 miliona dolara u Vijetnam

Do sada, kompanija je sarađivala sa vodećim tehnološkim kompanijama u implementaciji veštačke inteligencije u oblaku, automobilskoj i zdravstvenoj industriji.

“Vijetnam je uveliko naš partner. Imamo milione klijenata u Vijetnamu”, rekao je Jensen Huang, CEO kompanije Nvidia. On je učestvovao na događaju u Hanoju tokom svoje prve posete Vijetnamu.

“Vijetnam i Nvidia će produbiti naše odnose. Viettel, FPT, Vingroup, VNG su partneri sa kojima Nvidia želi da proširi partnerstvo”, rekao je Huang. On je dodao da će Nvidia pružiti podršku u obuci ljudi za razvoj veštačke inteligencije i infrastrukture u Vijetnamu.

Takođe, prema izveštajima rukovodstvo kompanije će se sastati sa vijetnamskim tehnološkim kompanijama i vlastima kako bi pregovaralo o sporazumima o saradnji na polju poluprovodnika.

Poseta Huang-a dolazi u vreme kada Vijetnam pokušava da se proširi u domenu dizajniranja čipova i proizvodnji čipova. U toku su trgovinski problemi između Sjedinjenih Država i Kine i to je možda prilika za Vijetnam da se proširi u ovoj industriji.

Pročitajte i:  Novi AI planovi Microsoft-a - pretvaranje korisnika u crtanu animaciju

Ministar za investiciona ugalanja Vijetnama, Nguyen Chi Dzung rekao je da je Vijetnam pripremio mehanizme i podsticaje za privlačenje investicionih projekata ka industriji poluprovodnika i veštačke inteligencije.

Dzung je takođe zamolio kompaniju da razmotri uspostavljanje istraživačko-razvojnog centra u Vijetnamu nakon Huang-ovog predloga o uspostavljanju baze u Vijetnamu.

Izvor: Reuters

Facebook komentari: