NVIDIA radi na razvoju realističnijih avatara

Kompaniji nije strano da kreira realistične AI avatare ali sada ih čini još praktičnijim.

PCPress.rs Image

Nova tehnologija

Proizvođač GPU-a, predstavio je komplet alata pod nazivom Omniverse Avatar Cloud Engine (ACE), koji kompanijama olakšava postavljanje digitalnih ljudi u četove, igre i druge aplikacije. Kombinacija AI modela i usluga pomaže programerima da brzo stvore virtuelne ljude koji ne zavise od ogromne količine računarske snage.

Novi set alata koristi nekoliko postojećih softverskih kompleta i okvira. Omniverse se koristi za animaciju vođenu veštačkom inteligencijom. Metropolis se bavi zadacima kompjuterskog vida, kao što je prepoznavanje objekata. Merlin pomaže sa preporukama, dok NeMo Megatron i Riva pomažu u modelima prirodnog jezika i AI govoru.

Proći će još neko vreme pre razgovora sa avatarom zasnovanim na ACE tehnologiji. Za sada, NVIDIA tvrdi da je njena veštačka inteligencija „na putu“ da prođe Tjuringov test koji joj očigledno nedostaje u ovom trenutku.

Kao što se može videti na demo snimku i dalje je očigledno da razgovarate sa računarom. Međutim, ovo bi mogla da bude velika nadogradnja na avatare i osnovne tekstualne botove koji se danas obično sreću.

Pročitajte i:  NVIDIA i Ubisoft zajedno rade na razvoju AI baziranih NPC-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,