BIZIT plus

NVIDIA se fokusira na AI za internet i autonomne robote

Tehnologije kompanije NVIDIA imaju daleko više mogućnosti od prostog aranžiranja piksela na gejmerskim ekranima, te je izvršni direktor kompanije – Jensen Huang, na konferenciji GPU Technology otkrio buduće planove kompanije.

PCPress.rs Image

Naime, Jetson AGX Xavier platforma, koja je predstavljena početkom 2018. godine, postala je dostupna, te developeri mogu da naruče Drive AGX Xavier paket, a kako bi testirali softver za autonomna vozila. NVIDIA je najavila i da će nekoliko japanskih kompanija – FANUC, Komatsu, Musashi Seimitsu and Kawada Technologies – u bliskoj budućnosti implementirati Jetson tehnologiju u svoje autonomne robote.

PCPress.rs Image

Pored toga, kompanija svoju novu Turing tehnologiju, koja se nedavno pojavila u okviru GPU-ova za gejmerske desktop uređaje, planira da implementira u TensorRT Hyperscale Inference platformu koja se zasniva na T4 GPU-ovima. Dok se u okviru Quadro RTX GPU-ova podrazumeva do 576 Tensor jezgara, T4 ima 320 Turing Tensor jezgara, te 2,560 CUDA i 16GB RAM-a, koji su namenjeni za servere koji će podržavati sve tipove cloud AI servisa koji postaju sve popularniji. TensorRT softver je drugi deo paketa, te podržava glasovne i slikovne AI opcije, i tako kompletira AI mogućnosti kojima se NVIDIA sve više okreće.

Pročitajte i:  Nvidia postala vrednija kompanija od Alphabet-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari: