BIZIT plus

NYplikacije – pregled novogodišnjih aplikacija

Stigla je sezona praznika, vreme kada kitimo sve što nam padne pod ruku, kupujemo poklone i provodimo više vremena s porodicom. Nijedan mesec nije toliko šaren i zabavan kao decembar, a posle njega stiže januar kada još omamljeni od hrane i pića pokušavamo da se pripremimo za godinu koja je pred nama. Mobilni telefon takođe možemo da obogatimo duhom novogodišnjih praznika pomoću nekoliko zabavnih i korisnih aplikacija

Christmas Face

Christmas-Face2_resultOva vrlo jednostavna aplikacija omogućava vam da transformišete svoje ili nečije lice u nekog od novogodišnjih junaka: Deda Mraza, vilenjaka, vešticu ili irvasa.

Jedino što malo zamara jeste to što morate da ocenite aplikaciju i lajkujete stranicu na Facebook‑u kako bi vam se otključali i drugi junaci.

Svakako dobar potez kreatora aplikacije, ali napravljen je jedan propust – kada kliknete „oceni aplikaciju“ i ne ocenite je, a vratite se, sledeći junak biće otključan.

Transformacija je vrlo laka jer se slika uzima iz galerije, a elementi junaka podešavaju se jednostavnim prevlačenjem prstima preko ekrana.

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Autorski tim najavljuje još karaktera u koje ćete moći da se preobrazite.

Ovo nije aplikacija koja je zabavna na duži period, ali možete da nasmejete nekoga svojom fotografijom.

Free Christmas List

Free-Christmas-List1_resultNovogodišnja memo aplikacija pomaže vam da planirate troškove i poklone za sve one koje želite da iznenadite.

Možete dodavati poklone, unositi veličine stvari za svaku osobu posebno i napomene.

Aplikacija nudi uvid u potrošena sredstva za kupovinu darova a imate i mogućnost stavljanja šifre.

Tako niko ne može da vidi kakav ste mu poklon namenili.

I ikone su u novogodišnjem duhu da stvar bude veselija.

 

Red Stamp Cards

Red-Stamp-Cards1_resultJedna od najboljih aplikacija za kreiranje čestitki. Sadrži više od 1.000 šablona za različite vrste zahvalnica, rođendanskih čestitki, pozivnica, obaveštenja i slično.

Svaki obrazac omogućava da ubacite svoju fotografiju i tekst i prilagodite ih onako kako vama odgovara.

Pomoću Red Stamp Cards možete slati veoma simpatične novogodišnje čestitke koje odlikuje moderan i dopadljiv dizajn.

Aplikacija takođe nudi mogućnost da za vas odštampaju kreiranu čestitku i pošalju je na željenu adresu, što se naravno naplaćuje.

Pročitajte i:  Microsoft više neće dozvoljavati korišćenje Android aplikacija na Windows-u

Ako ste ikada pomislili da će razglednice i papirne čestitke izumreti digitalizacijom, iz Red Stamp Cards su se pobrinuli da na neki način održe taj lep običaj.

 

Fireworks Bang New Year

Fireworks-Bang-New-Year2_resultKorišćenje raznih eksplozivnih naprava prilikom proslave Nove godine može da izazove ozbiljne povrede.

Zato se neko setio da napravi aplikaciju koja simulira pucanje granata, bombi, petardi i druge pirotehnike. Svaka vrsta puca na svoj način, a može i da uplaši nekoga ako zvuk pojačate na najjače.

U aplikaciji postoji i brojač od 5, 10 i 15 sekundi do eksplozije. U svakom slučaju, ovo je bezbedniji način da se zabavite ukoliko volite da pucate kada se slavi.

 

 

Christmas Facts

Christmas-Facts1_resultDa li ste znali da je Engleski parlament 1643. godine zvanično ukinuo proslavu Božića? Takve i još neke zanimljive činjenice o proslavi božićnih praznika u svetu možete saznati putem aplikacije Christmas Facts.

Podaci se odnose samo na katolički Božić, pa eto ideje za domaće developere i kreatore aplikacija. Svakako, nije loše znati ovakve interesantne istorijske informacije koje se mogu pregledati listanjem ili možete tražiti da ih aplikacija prikazuje nasumično.

Pročitajte i:  Vaš Android browser je pun bespotrebnog sadržaja - očistite ga sa nekoliko dodira

Jovana Vukić (@JovanaVu)

(Objavljeno u časopisu connect#46)

Facebook komentari: