O zapošljavanju, unapređenju i radu u IT sektoru na Startit Meetupu

U petak, 30. januara od 18h u Domu Omladine, biće organizovano još jedno Startit okupljanje posvećeno uspešnom razvijanju karijere u IT sektoru. Kako se broj IT kompanija u Srbiji povećava, sa tim brojem rastu i izazovi sa kojima se one suočavaju kad je reč o ljudskim resursima.

poslovi-meetup (1)

Iskustvo pokazuje da je potrebno dosta vremena i truda da bi se mlađi i manje iskusni član uklopio u već postojeći tim, ali i nedoumice prilikom procene kandidata koji apliciraju za radna mesta. Zato će svi prisutni imati priliku da čuju iskustvo Milana Vukoje koji će preneti i neka u svom radu sa juniorima u njegovoj firmi, načinima na koje im je pomagao da se najbolje uklope u tim i projekte, i lekcijama koje je izvukao iz tog procesa.

Budući da je proces zapošljavanja je dvosmeran, ovo okupljanje idealna je prilika i za one koji traže posao u IT sektoru jer će imati priliku da čuju na koji način izabrati firmu koja najviše odgovara njihovim ličnim afinitetima i kako se najbolje predstaviti poslodavcu.

U Srbiji nije rasprostranjena praksa davanja zaposlenima udela vlasništva u firmi (stock opcije), za razliku od zrelijih ekosistema poput Silicijumske doline. Predstavnik jedne od malobrojnih firmi koja je implementirala ovaj sistem, Seven Bridges Genomics, priča  o tome zašto zaposlenima daju udeo u vlasništvu, koja ideja stoji iza toga, šta dobija firma, a šta zaposleni i kako to oni sami doživljavaju.

Oni koji planiraju da uskoro povećavaju svoje timove, promene posao ili se izbore za bolju poziciju u postojećoj firmi imaće priliku da čuju savete predstavnika kompanije Humanity čiji proizvodi podržavaju najbolje načine za upravljanje timovima.

Ulazak na Startit Meetup je kao i uvek besplatan, ali je potrebno prethodno prijaviti svoj dolazak putem ovog linka.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,