Obama odgovara na pitanja o legalizaciji marihuane na Twitter-u

PCPress.rs ImageTwitter i Bela kuća najavili su da će šestog jula američki predsednik uživo odgovarati na pitanja o ekonomiji i zapošljavanju. Ali ako su prošli slični događaji ikakav pokazatelj, najčešće pitanje biće njegova spremnost da legalizuje marihuanu.

U martu 2009, nedugo posle inauguracije, Barak Obama je održao prvi onlajn događaj na kojem su gledaoci mogli da mu postavljaju pitanja. U jednom trenutku je predsednik prekinuo voditelja programa: „Jedno pitanje javlja se neuobičajeno često, a to je da li bi legalizacija marihuane poboljšala ekonomiju i stvorila nova radna mesta. Odgovor je: ne, ne mislim da je to dobra strategija za jačanje naše ekonomije.“ Obamu se kritikovali zato što je neozbiljno pristupio pitanju s obzirom na višedecenijski neuspeh u borbi protiv droge. Prošlog januara se dogodilo isto kad je američki predsednik odgovarao na pitanja na YouTube-u. Iako su mu postavljali pitanja iz brojnih oblasti, najčešće je ipak bilo ono o legalizaciji marihuane.

Naravno, Bela kuća će izabrati na koja će pitanja Obama odgovoriti, te ne možemo biti sigurni hoće li se čuti i ono u vezi sa marihuanom, iako će ono nesumnjivo biti veoma često.

Pročitajte i:  Grok će uskoro biti dostupan premium korisnicima X-a

Bela kuća poziva Amerikance i strane državljane da svoja pitanja postave na Twitter-u korišćenjem taga #AskObama. A oni s pitanjima u vezi s marihuanom trebalo bi da razmisle o tagu  #AskObamaAboutWeed.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,