BIZIT plus

Papa se služi iPad-om i Twitter-om za reklamiranje novog vatikanskog sajta

PCPress.rs ImagePapa Benedikt XVI je pre nekoliko dana predstavio novi vatikanski sajt postom na Twitter-u preko iPad-a. Njegov prvi tweet je na engleskom i glasi: „Dragi prijatelji, upravo sam lansirao News.va. Hvaljen bio naš Gospod Isus! Blagosiljam vas, Benedikt XVI.“

Video na YouTube-u pokazuje kako papa stiže u kancelariju, verovatno u Vatikanu, i seda za radni sto na kojem se nalazi iPad na jastučetu. Okružen je vatikanskim zvaničnicima i jedan mu objašnjava kako se koristi iPad. Ubrzo posle toga je pritisnuo veliki taster „publish“ kako bi aktivirao novi veb-sajt, www.news.va, i predstavio ga na Twitter-u. Na videu se vidi da je tweet već bio napisan i čuje se kako mu jedan savetnik šapuće da pritisne taster „send“.

Inače, News.va je sajt na kojem se nalaze sve vesti koje imaju veze s Vatikanom i misionarskim poslanstvima širom sveta. Portal nudi audio i video striming, a zapisi su visokog kvaliteta. Pomoću Twitter-a će sve vesti moći da se čitaju i sa smartfona i drugih mobilnih uređaja.

Pročitajte i:  Zašto se toliko dugo čeka na sklopive Apple uređaje?

Izvor: IT News

Facebook komentari: