ePlaneta

Obeležava se “Nedelja prava javnosti da zna”

U period od 26. do 28. septembra tekuće godine obeležava se Međunarodni dan prava javnosti da zna. Tim povodom biće organizovan niz događaja, pa će u sredu od 10:00 do 17:00 časova, u hotelu “Zira” biti održan okrugli sto na temu “U susret izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.” Organizatori su organizacija USAID i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

PCPress.rs Image

U četvrtak će od 12:00 do 14:30 časova, u Media centru biti održan Forum o slobodnom pristupu informacijama na temu “Zašto je slobodan pristup informacijama važan za nas?”, u organizaciji USAID-a i CRTE.

Petak je centralni dan dešavanja kada će u svečanoj sali Kluba poslanika biti svečano obeležen Međunarodni dan prava javnosti da zna, u organizaciji Poverenika i Misije OEBS u Srbiji. Tom prilikom Poverenik će tradicionalno uručiti priznanja predstavnicima organa javnih vlasti koji su se u protekloj godini istakli u afirmisanju prava javnosti da zna i transparentnog rada.

Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja donedavno je smatran najboljim zakonom u ovoj oblasti, ali će uskoro biti izmenjen.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,