Data centri 2024

Obelodanjeni Samsung bada telefoni

PCPress.rs ImageSamsung je neposredno pred IFA sajam objavio najavljena tri telefona koje će pokretati bada 2,0 operativni sistem.

Osnovni model je Wave Y S5380 (ili Wave 538), TFT LCD ekrana dijagonale 3,2 inča i HVGA rezolucije (320×480 tačaka), glavne kamere rezolucije 2 MP, procesora brzine 832 MHz i interne memorije od 150 MB, proširive do 32 GB uz pomoće microSD kartice.

Sredina pripada telefonu Wave M S7250 (ili Wave725), sa TFT ekranom dijagonale 3,65 inča, HVGA rezolucije, primarne kamere rezolucije 5 MP i sekundarne VGA rezolucije, s procesorom radnog takta 832 MHz i istih memorijskih kapaciteta kao i Wave 538.

Top model, Wave 3 (ili S8600), je pravo osveženje u „gornjem domu“. Ekran dijagonale 4 inča je tipa SAMOLED i WVGA rezolucije; procesor radi na 1,4 GHz; ima 2 GB interne memorije, proširive sa microSD karticom; kamere su rezolucije 5 i 0,3 MP, a mogućnosti povezivanja sa drugim uređajima su kakve god poželite (BT, WiFi, 3G…).

Sva tri telefona komuniciraju i pomoću NFC standarda, imaju instaliran ChatON, Media Hub i Kies servise.

Pročitajte i:  Pranje veša uz pomoć veštačke inteligencije i uštedu električne energije

Nova verzija OS napravljenog u Samsungu je dosta napredovala u odnosu sa prošlom 1,2 verzijom. Svi korisnici Android telefona će se veoma lako snaći u bada okruženju. Novosti u „dvojci“ je potpuno redizajniran početni ekran, novi kontekstualni meni, nova galerija, plejer, internet pretraživač… Početni ekran može sadržati do 11 panela, ali se samo na centralnom mogu postaviti „widgeti“. Trik je da se centralni ekran može skrolovati vertikalno, tako da prokazije mnogo više sadržaja no što se na prvi pogled vidi.

Sva tri telefona će biti zvanično predstavljena ove nedelje na IFA sajmu u Berlinu, kada se očekuju i cene uređaja.

Izvor: Samsung

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,