BIZIT plus

Objavljeni prvi detalji o Windowsu 8.1

Microsoft je juče na Windows blogu objavio prve detalje i slike u vezi sa unapređenjima koje sa sobom donosi nedavno najavljeni Windows 8.1

Start-with-wallpaperKako je na blogu opisano, Windows 8.1 donosi veliki korak napred koji će Window 8 viziju osnažiti zasledeću generaciju PC-a, tableta i veliki broj drugih uređaja.

Windows 8.1 donosi unapređenja i poboljšanja u veoma segmentima kao što su personalizacija, pretraživanje, unapred instalirane aplikacije, Windows Store i konekcija prema Cloudu. Takođe, Windows 8.1 donosi i poboljšanja za biznis korisnike u segmentima bezbednosti i upravljanja.

Zahvaljujući unapređenjima Bing-a, pretraživanjem se sada lako dolazi do željenih rezultata ili dokumenata bez obzira na to da li se ona nalaze na internetu, SkyDrive-u, ili u nekoj od aplikacija. Unapređenja Windows Store-a donose bolji pregled sadržaja,dok su instalirane aplikacije sada još jednostavnije i donose brže i lakše iskustvo prilikom korišćenja.

U donjem levom uglu ekrana, gde se do sada nalazila umanjena slika startnog ekrana, sada će se nalaziti Windows logo, koji će kao i do sada korisnike vraćati na startni ekran. Prilikom korišćena standardnog desktop ekrana, Windows logo će biti konstantno vidljiv.

Pročitajte i:  Microsoft dodaje SSE4.2 na listu kompatibilnosti u Windowsu 11

Windows 8.1 donosi i bolje upravljanje pomoću miša i tastature, unapređeni Internet Explorer i pristup podešavanjima direktno, bez prethodnog pristupa Control Panel sekciji.

“Za samo sedam meseci od kada smo predstavili Windows 8, kao novi pristup operativnom sistemu, mnogo toga smo imali prilike da naučimo iz iskustava naših korisnika. Sadašnja unapređenja pod nazivom Windows 8.1, predstavljaju samo početak, a potencijal koji se pred nama nalazi nema granica”, rekao je Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

Nova Windows 8.1 unapređenja će biti dostupna 26. juna, kao besplatna nadogradnja za sve korisnike koji poseduju Windows 8.

Facebook komentari:

1 thoughts on “Objavljeni prvi detalji o Windowsu 8.1

Comments are closed.