Obavezna 64-bitna podrška za nove Android aplikacije od 2019.

Android je podržavao 64-bitne aplikacije otkad je Android 5 – Lollipop stigao 2015, ali nisu bile obavezne. Sada, međutim, Google želi da od avgusta 2019. godine Android aplikacije obavezno podržavaju 64-bitni kod. Kompatibilnost sa 32-bit neće biti odbačena, međutim neće moći ni da se drže zastarelih tehnologija, jer kako ona bude napredovala u nekom trenutku ćemo imati Android uređaje koji će podržavati samo 64-bitni kod, naglasio je Google, tako da je važno i da se developeri prilagode.

PCPress.rs Image

Postoje zahtevi koji dolaze ranije od toga. U avgustu 2018. godine nove aplikacije će se kreirati prema programskom interfejsu Android Oreo. One neće tražiti Oreo, ali će konstantno dobijati nove funkcije i nadogradnje. Google će takođe pojačavati zahtevnost svake godine, sprečavajući developere da se opuste. Bezbednosna nadogradnja dolazi početkom 2018. godine, mada developeri neće morati da brinu o tome. Google planira da je donosi kao “malu količinu” sigurnosnih metapodataka, početkom 2018. godine kako bi obezbedio da se aplikacije distribuiraju preko Play prodavnice.

Pročitajte i:  Odluka Apple da odustane od veb aplikacija za iPhone je pod lupom u EU 

Google nije baš na najnovijoj mobilnoj 64-bitnoj podršci. Apple je počeo da zahteva 64-bitni kod za iOS aplikacije u februaru 2015, a iOS 11 je u septembru smanjio 32-bitne aplikacije. Međutim, ovo će imati značajan uticaj u svetu pametnih telefona. Sada kada programeri Android aplikacija nemaju drugog izbora nego da poboljšaju svoj rad, trebalo bi da vidimo kako se poboljšava sveobuhvatna podrška. Ova promena neće čarobno dovesti do bržih ili moćnijih aplikacija, ali bi mogla da ohrabri programere da fino podešavaju svoje aplikacije ako su se previše opustili sa 32-bitnim softverom.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,