Od sada moguća izmena RCS četova u Android Messages-u

Google je najavio da sada možete uređivati RCS poruke, približavajući se funkcijama iMessages-a koje je Apple uveo pre dve godine. Nova funkcija uređivanja omogućava vam 15 minuta (isto kao i na iMessage-u) da izmenite poruku u Google Messages aplikaciji. Dugo pritisnite na poruku kako biste otvorili tekstualni okvir i ispravili greške ili dodali dodatna objašnjenja.

PCPress.rs Image

RCS poruke i Apple podrška

RCS poruke će uskoro smanjiti razliku između zelenih i plavih balončića na iOS-u. Apple je najavio da će podržavati RCS u Messages aplikaciji počevši od 2024. godine, omogućavajući vlasnicima iPhone-a indikatore kucanja, potvrde o čitanju i deljenje medija visoke rezolucije kada komuniciraju sa prijateljima koji koriste Android telefone. Iako Apple nije dao tačan vremenski okvir, pretpostavlja se da će RCS stići sa iOS 18, o čemu ćemo saznati više na WWDC 10. juna pre lansiranja na jesen.

Nove funkcije za Android i Chromebook

Google je predstavio još nekoliko novih funkcija. Korisnici Android-a sa Chromebook-om ili Android tabletom će uskoro dobiti Instant Hotspot, slično funkciji koju je Apple uveo još 2014. godine (u iOS 8 i macOS Yosemite). „Uskoro ćete moći da povežete svoj Android tablet ili Chromebook na telefonov hotspot jednim dodirom — bez potrebe da unosite lozinku,“ napisao je Jan Jedrzejowicz, direktor proizvoda u Google-u, u blog postu najavljujući nove funkcije.

Google Meet će uskoro omogućiti brzo prebacivanje uređaja tokom poziva. Možete dodirnuti ikonu Cast u aplikaciji da se prebacite između Android telefona, tableta ili web pretraživača, što je korisno kada želite da promenite lokaciju tokom video poziva.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *