Od sada možete da strimujete Xbox Series S/X igre na računaru

Aplikacija Xbox na računaru sada se može koristiti za strimovanje igara sa Xbox Series X/S. Osim toga, aplikacija može da prenosi sve naslove konzola koji su dostupni u cloud-u na Xbox Game Pass-u.

Od sada možete da strimujete Xbox Series S/X igre na računaru

Cilj Microsoft-a da igre u cloud-u dovede na što više uređaja

Ovo je prvi put da je Microsoft omogućio igranje na računaru za Xbox Series X/S. Kompanija kaže da je poboljšala stabilnost ove funkcije, kao i da je dodala neke nove. Microsoft je primetio da pretplatnici Xbox Game Pass Ultimate-a u 22 zemlje sada mogu da igraju naslove konzola kroz cloud na računarima sa operativnim sistemom Windows 10 (a uskoro i Windows 11). Sve dok korisnici imaju članstvo, kompatibilan kontroler i dovoljno čvrstu internet vezu, sve što treba da urade je da pritisnu dugme Cloud Gaming u aplikaciji Xbox i moći će da strimuju igre sa konzole.

Trenutno je na Game Pass Ultimate-u dostupno 294 konzolnih igara putem cloud-a, u poređenju sa 115 PC igara. Ažuriranje označava još jedan korak napred u Microsoft-ovom cilju da igre u cloud-u dovede na što više uređaja. Prošlog meseca, kompanija je saopštila da će omogućiti igranje u cloud-u na Xbox konzolama ove praznične sezone. Pretplatnici Game Pass-a od juna su mogli da strimuju igre iz cloud-a putem web pretraživača.

Pročitajte i:  Microsoft možda radi na jeftinijoj verziji Xbox Series X

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,