TrendMicro

Amazon blokirao više od 3.000 online prodavaca

Amazon je do sada blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Iako je u najviše blokiranih prodavaca iz Kine, Amazon navodi da to nije anti-kineska akcija, već deo kampanje koja se sprovodi protiv lažiranih i plaćenih ocena i review-a na ovoj online prodajnoj platformi.

amazon

Borba protiv prevare, ili borba protiv Kine?

Iz Amazona tvrde da se kupci uzdaju u preciznost, autentičnost i istinitost opisa koji često igraju glavnu ulogu prilikom odlučivanja o kupovini. Davanjem lažnih opisa i lažnih ocena, kupci se dovode u zabludu i navode da kupe nešto što ne odgovara njihovim potrebama i zahtevima.

Ovo je najveća akcija tog tipa koju je Amazon do sada sproveo, a ima uticaja i na neke veoma popularne kineske kompanije. Pri tome, blokiranje uključuje i zamrzavanje sredstava ovih prodavaca i kompanija od strane Amazona, a procenjuje se da bi ukupna vrednost svega toga mogla da pređe 15 milijardi dolara.

Plaćene i lažne ocene predstavljaju ozbiljno kršenje pravila kompanije i takvi prodavci se blokiraju još 2016. godine. Amazon naglašava da će i dalje nastaviti sa ovom akcijom, kao i da radi na poboljšanju internih mehanizama koji će automatski blokirati prodavce koji krše pravila na platformi.

Pročitajte i:  Amazon će nastaviti sa otpuštanjem radnika i tokom 2023. godine

Izvor: TechSpot

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,