BIZIT plus

Od #stayhome do #stayremote – Windows Virtual Desktop

Suočeni sa pandemijom virusa COVID-19 mnoge kompanije su usled brige o zdravlju zaposlenih i kontrole širenja virusa prešle sa rada iz kancelarija na rad od kuće. Kao posledica toga, uvođenjem rada na daljinu, kompanije su se suočile sa mnogim izazovima.

PCPress.rs Image

Kompanija KimTec, Microsoft CSP distributer, u saradnji sa partnerima pomaže korisnicima da uz pomoć cloud servisa nađu najbolja rešenja za izazove koji su pred njima. U 2020. godini broj ljudi koji rade na daljinu se povećao sa 7% na 66%, a korišćenje Windows Virtual Desktop-a je poraslo i više nego 3 puta!

Windows Virtual Desktop predstavlja uslugu virtuelizacije desktop-a i aplikacija u cloud-u. Pruža kompanijama mogućnost da zaposlenima na bezbedan način omoguće daljinski rad sa infrastrukturom koja ne samo da im daje poznate alate kao što je Microsoft Office, već je direktno povezana sa njihovom kancelarijskom mrežom.

Pruža korisnicima jedinstveno višesesijsko Windows 10 virtuelizovano iskustvo u cloud-u, koje je skalabilno i dostupno na bilo kom uređaju: računaru, telefonu, tabletu ili Internet pretraživaču, kao i na Windows-u, Mac-u, Android-u, iOS-u i Linux-u. Takođe, daje mogućnost virtuelizacije Windows 7 desktop-a sa produženim besplatnim bezbednosnim ažuriranjima.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Surface i Windows AI događaj

Omogućena je optimizacija za Microsoft 365 – pružite Vašim zaposlenima najproduktivnije iskustvo korišćenja Microsoft 365 aplikacija i servisa, uz virtuelni scenario sa više sesija. Migrirajte Vaše postojeće Remote Desktop Service (RDS) okruženje za Windows Server desktop-e i aplikacije pomoću pojednostavljenog upravljanja infrastrukturom na Azure-u.

Mnogi potencijalni korisnici već ispunjuju uslove za korišćenje Windows Virtual Desktop-a:

Klijent

PCPress.rs Image Korisnici su kvalifikovani za pristup Windows 10 single i multi-session i Windows 7 sa Windows Virtual Desktop-om (WVD) ako imaju jednu od sledećih licenci*:

 • Microsoft 365 E3/E5
  • Microsoft 365 A3/A5/Student Use Benefits
  • Microsoft 365 F1
  • Microsoft 365 Business
  • Windows 10 Enterprise E3/E5
  • Windows 10 Education A3/A5
  • Windows 10 VDA per user*Korisnici mogu da pristupe Windows Virtual Desktop sa svojih uređaja koji nisu Windows Pro ako imaju Microsoft 365 E3/E5/F1, Microsoft 365 A3/A5 ili Windows 10 VDA per user licencu.

Server

PCPress.rs ImageKorisnici su kvalifikovani za pristup serverskim radnim opterećenjima sa Windows Virtual Desktop (WVD) ako imaju:

 • RDS CAL licence sa aktivnim Software Assurance (SA)
Pročitajte i:  Kuda ide Excel korisnički interfejs?

Implementirajte i prilagodite scenarije za svega nekoliko minuta. Plaćajte tačno po minutu korišćenja za Vaše virtuelne mašine, diskove i virtuelne mreže. Uštedite i do 72% uz rezervisanje instanci (Azure Reserved VM Instances) na godinu dana ili tri godine, u odnosu na pay-as-you-go način plaćanja, sada i uz mogućnost mesečne naplate!

PCPress.rs Image

Pomoću Windows Virtual Desktop-a Vaši zaposleni mogu raditi gotovo bilo gde i sa bilo kog uređaja, koristeći aplikacije na koje su navikli, dok Vi imate koristi od optimizovanih troškova, moćne sigurnosti i jednostavnijeg upravljanja. Pružite zaposlenima moderno iskustvo rada na daljinu pomoću nesmetanih konekcija na njihovu radnu površinu, uključujući poslovne i Microsoft 365 aplikacije.

Za više informacija, možete ostvariti kontakt putem mail-a: cspsupport@kimtec.rs

Facebook komentari: