Square Enix: zaposleni mogu da trajno rade od kuće

Kompanija za razvoj igara i izdavač Square Enix objavio je da će dozvoliti najvećem delu svojih zaposlenih da rade trajno od kuće. Od 1. decembra, kompanija će dozvoliti svakom radniku da se odluče da li će raditi od kuće ili će dolaziti u kancelariju. U slučaju da se zaposleni odluče za obe opcije, očekuje se da makar tri dana u nedelji rade u prostoru kompanije.

PCPress.rs Image

Rad od kuće

Ukoliko njihovo radno mesto to dozvoljava, izbor neće biti definitivan, već će odluku željenom mestu rada potencijalno menjati na mesečnom nivou. Kada se novi radni program pokrene, što se očekuje da bude do kraja 2020. godine, očekuje se da oko 80% zaposlenih nastavi da radi od kuće.

Iz kompanije Square Enix navode da su se na takav potez odlučili iz više razloga, a kao prvi ističu veću produktivnost, jer će prema njihovom viđenju to pomoći zaposlenima da uravnoteže život i posao. Takođe, iz japanske kompanije dodaju da tako očekuju da privuku raznovrsniju radnu snagu, kao i da svoje radne procese naprave otpornijim na prirodne katastrofe.

Pročitajte i:  Sledeći DLC Final Fantasy XVI uskoro 

Izvor: engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,