Odabrano 20 novih Vip stipendista

PCPress.rs Image

Novi stipendisti imaće priliku da primene i usavrše svoja znanja tokom letnje prakse u Vipu.

Kompanija Vip mobile odabrala je petu generaciju stipendista u okviru projekta „Budi Vip student” koji će tokom leta dobiti priliku da iz prve ruke saznaju kako izgleda raditi u velikoj kompaniji. Naime, studentima će biti pružena prilika da se usavršavaju u oblasti telekomunikacija u Srbiji i da, zahvaljujući stručnoj praksi u Vipu, teorijsko znanje stečeno na fakultetima primene u svakodnevnom radu. Pored plaćene dvomesečne letnje prakse, 20 najboljih studenata očekuju notebook računar i smart telefon iz Vipove ponude sa priprejd SIM karticom i 15.000 dinara kredita, kao i dva edukativna seminara i predavanje stručnjaka Telekom Austrija Grupe u okviru TAG kluba, uz mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija.

Prema rečima žirija, u čijem su sastavu prof. dr Galjina Ognjanov sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Dejan Kastelic, član Upravnog odbora Vip mobile, presudnu ulogu kod donošenja konačne odluke imali su ocena prezentacije „studije slučaja“ u kojoj su studenti imali zadatak da osmisle nove proizvode i usluge iz oblasti telekomunikacija. Takođe, na odabir 20 najboljih, uticala je i procena različitih veština studenata, kao što su liderske osobine, sklonost ka timskom radu, ponašanje u konfliktnim situacijama, sposobnost za rad pod stresom, kreativnost i komunikativnost, ali i kriterijumi iz prva dva kruga selekcije.

Vip stipendijama ove godine nagrađeno je pet studenata Fakulteta organizacionih nauka, četiri studenta Elektrotehničkog fakulteta, tri studenta Ekonomskog fakulteta u Beogradu, dva studenta Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu i po jedan student Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, novosadskog Fakulteta tehničkih nauka i Prirodno matematičkog fakulteta, i niškog Elektrotehničkog i Ekonomskog fakulteta.

Svečano uručenje nagrada za petu generaciju Vip stipendista biće održano u aprilu mesecu.

O projektu „Budi Vip student“

Projekat „Budi Vip student” pokrenut u novembru 2007. godine, posvećen je razvoju budućih stručnjaka u oblasti telekomunikacija u Srbiji. Program zvanično podržavaju Uprava za digitalnu agendu, državni univerziteti i fakulteti sa pravom učešća iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, kao i brojne studentske organizacije. Projekat „Budi Vip student” obezbeđuje studentima jedinstvenu sinergiju teoretskog i praktičnog znanja iz oblasti telekomunikacija, omogućava im uvid u ekspertize koju Vip mobile poseduje kao članica Telekom Austrija Grupe i istovremeno kreira visoko kvalifikovane mlade stručnjake koji naknadno mogu lako da se uključe u poslovne procese Vipa ili drugih kompanija u IKT industriji. Od 77 studenata koji su u prethodne četiri generacije nagrađeni stipendijama, njih 12 dobilo je posao u Vipu.

O Vipu

Od 1. decembra 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 698 miliona evra. Na kraju 2011. godine, Vip je imao više od 1.6 miliona aktivnih korisnika i zapošljavao više od 900 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na www.vipmobile.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,