Odeća skrojena uz pomoć veštačke inteligencije

Amazon je razvio algoritam koji dizajnira odeću tako što analizira fotografije kako bi kopirao stil i onda aplicirao na nov proizvod koji se pravi od nule. Amazon se fokusira na modu, i planira da postane najbolje mesto za kupovinu odeće online, tako da dizajniranje sopstvenih komada koji prate trendove izgleda kao logičan potez.

PCPress.rs Image

Algoritam je razvio Amazonov sektor za razvoj i istraživanja, Lab 126, i koristi alat koji se zove Generative Adversarial Network (GAN). GAN je nova tehnika mašinskog učenja bez nadzora, koja spada u oblast istraživanja veštačke inteligencije, gde dolazi do implementacije dve međusobno suprotstavljene neuronske mreže. Uči iz sirovih podataka, tako da samo od gledanja hrpe fotografija, može da izvede ceo stil. To znači da može da primeti određeni trend na Instagram-u, Facebook-u, ili iz sopstvene kolekcije modnih fotografija koje se generišu iz Amazonovih novih Echo Look kamera.

To je najnoviji Amazonov korak ka širenju u modnom svetu. Zamislite, Amazon primeti trend i odmah dizajnira odeću pomoću veštačke inteligencije koja može da se proizvodi na zahtev. Dostignuća Amazona u kombinaciji sa željom potrošača za jeftinom, modernom odećom mogu jednog dana stvoriti modnu silu od svake modne maloprodajne noćne more.

Pročitajte i:  Meta i Google sklapaju AI ugovore sa holivudskim studijima

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,