Održan 17. ICT HUB MeetUP

U Tehno parku održan je 17. ICT HUB MeetUP, a jedan od istaknutih gostiju bio je domaći preduzetnik Stefan Pajković, koji se nakon uspešne karijere u Londonu i Tel Avivu vratio u Srbiju i pokrenuo fintech startape Tradecore i LoveStocks.

Predavanje Stefana Pajkovica u ICT Hubu

Stefan je na MeetUP-u govorio o budućnosti i realnosti finansijskog sektora i uticaju koji tehnologija ima na unapređenje ove industrije, koja se u poslednje vreme sve više digitalizuje.

Stefan Pajkovic, IT preduzetnik i osnivac startapa TradecoreDanas fintech, odnosno finansijska tehnologija, donosi nove mogućnosti korišćenja i stvaranja finansijskih usluga u digitalnom okruženju. Omogućava uključivanje novih tržišnih učesnika koji nisu nužno klasični pružaoci finansijskih usluga.

Stefan poseduje dugogodišnje iskustvo rada u bankarskom sektoru, pre svega kao potpredsednik Deutsche banke za trgovinu kamatnim derivatima u Londonu. U Izraelu se više godina bavio anđeoskim investiranjem i savetovanjem u finteku, a za sopstveni startap Tradecore je dobio višemilionsku investiciju od ulagača koji su se bavili bankarstvom u JP Morganu i Goldman Saksu, kao i pojedinaca iz njujorških hedž fondova i alumnija londonskog Gtecha. Podelio je sa prisutnima svoja bankarska i konsultantska iskustva i posebno, motivaciju za pokretanje fintech startapa u Srbiji.

Pored ostalog ovaj meetup je obeležio početak strateške saradnje Sosijete ženeral banke i ICT Huba.

Pjer Bosk, član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke, izrazio je uverenje da će bankarstvo u svetu izgledati veoma drugačije narednih godina i da inovacije postaju preduslov za dalji razvoj na tržištu. Pjer Bosk, clan Izvrsnog odbora Sosijete zeneral banke

„Srbija ima mnogo potencijala da bude uspešna na međunarodnom IT tržištu. U Srbiji ima mnogo odličnih IT stručnjaka i zahvaljujući njihovom talentu izgrađeno je nekoliko uspešnih kompanija koje su danas partneri Sosijete ženeral banke“, rekao je Bosk i dodao da je cilj Sosijete ženeral banke da pomogne da se kroz podršku tehnološkom preduzetništvu jača i preduzetnička kultura u Srbiji.

Fintek, odnosno finansijska tehnologija, donosi nove mogućnosti korišćenja i stvaranja finansijskih usluga u digitalnom okruženju. Omogućava uključivanje novih tržišnih učesnika koji nisu nužno klasični pružaoci finansijskih usluga.

„Veoma nam je drago što kompanije kao što je Sosijete ženeral banka uviđaju važnost startap zajednice i inovativnih ideja koje se rađaju u tehnološkom preduzetništvu. Startapovi mogu da pomognu unapređenju ne samo bankarskog sektora već i finansijske industrije u celini, kroz razvoj novih poslovnih mogućnosti i rešenja za sve interesne strane. Radujemo se budućoj saradnji i nadamo se da će i druge kompanije krenuti njihovim stopama“, izjavio je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Huba.

Sve ubrzanija digitalizacija i kreiranje fintek tržišta su trendovi koji su stavili razvoj tehnologije kao prvi prioritet za sve učesnike na finansijskim tržištima širom sveta. Sosijete ženeral banka koja je posvećena inovacijama na globalnom i lokalnom nivou, želi da podstakne dijalog sa svim akterima u ovoj oblasti koja za cilj ima poboljšanje iskustva korisnika finansijskih usluga.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Aleksandar Vukalović

U Informatici 17 godina pre nego što je tako nazvana. Osnivač Java zajednice i Linux partnerstva sa IBM-om Inicijalna lokalizacija Open Office-a SUN reprezentativ Elektronika, SCADA, mikrokontroleri, previše