Održan Mobile Monday #4

PCPress.rs ImageČetvrti mobilni ponedeljak je nakon letnje pauze, pod pokroviteljstvom kompanije Vip, 12. septembra okupio ljubitelje modernih tehnologija, posebno zainteresovanih za tablet uređaje, koji su bili primarna tema dešavanja.

U prvom predavanju, koje je održala Dragana Petković iz preduzeća Wiseman, je pre svega bilo reči o primeni tablet računara. Istakla je da tablet nije namenjen zameni laptopa/nettopa ni telefona, već da služi kao dopuna, pre svega u konzumaciji interneta. Prema istraživanjima, korisnici tableta duže pretražuju internet od desktop korisnika i više vremena ostaju na stranama do kojih ih je doveo pretraživač. Na kraju je izrazila očekivanje da će intuitivnost tableta doprineti korišćenju računara kod osoba koje su do sada imale odbojnost od računara.

Centralno predavanje je održao Michael Reinartz, Direktor sektora za mobilne uređaje i partnere Telekom Austrija Grupe, pružajući odgovor na pitanje zašto će tablet preuzeti primat u pretraživanju interneta od kuće. U kraćim crtama se osvrnuo na istoriju razvoja tableta i na osnovu razvojnog puta maglovito nagovestio budućnost. Na kraju je pružio nekoliko primera takozvane dobre prakse, gde se primena tableta pokazala kao izuzetno korisna.

Predavanja je završio Tomislav Car iz Infuma, Hrvatska, istakavši izazove s kojima se sreće programer tokom pravljenja aplikacija za tablete, prošavši ukratko kroz sličnosti i razlike tableta koji su trenutno u ponudi na našem tržištu. Naglasio je da veći ekran tableta, poredeći ga sa telefonima, daje programeru dodatnu slobodu i kreativnost. Predavanje je zaključio sopstvenim iskustvom da je poslovna primena, tj. pisanje namenskih programa za preduzeća nešto što će doprineti daljoj popularnosti tableta i povećati masovnost njihovog korišćenja.

Mobile Monday (mobilni ponedeljak) je projekat koji razvija saradnju, inovaciju i diskusiju u oblasti telekomunikacija i mobilne telefonije, a realizuje se kroz seriju jednodnevnih događaja, ponedeljkom, u više od 100 gradova širom sveta.

Izvor: momo

Facebook komentari:
SBB