BIZIT plus

Održana Mobotix MX-Day konferencija

Sada već tradicionalna, Mobotix MX-Day konferencija održana je u Radisson Old Mill Hotel u Beogradu, 28.aprila.

IMG_20150428_125201

Pred okupljenim posetiocima i predstavnicima medija prikazani su najnoviji proizvodi i rešenja iz kompanije Vucomm.

Od proizvoda koji su izazvali najviše pažnje svakako treba izdvojiti visoko osetljivi Moonlight senzor 6 MPx. Inače, o Moonlight tehnologiji, možete čitati detaljnije u majskom broju PC Press-a.

Takođe, predstavljene su i nove ekonomične i25 i c25 kamere sa Mx Analytics funkcijama koje pomažu prilikom brojanja posetilaca i prepoznavanja lica. Veoma zanimljiva je bila i prezentacija termalne M15 kamere. Saznali smo da se na zapadu sve češće koriste termalne kamere, jer za razliku od klasičnih, one štite privatnost snimanih osoba.

Nikola Vučković iz kompanije Vucomm je predstavio sistem GEKKO, koji je namenjen benzinskim pumpama i služi za prepoznavanje tablica i registraciju prekršaja. Nedovoljno poznat je podatak, da se svakoga dana u proseku na jednoj pumpi desi oko 8-10 incidenata u vezi sa neplaćanjem goriva na pumpama. Počinioci su uglavnom jedne te iste osobe, a sistem ih prepoznaje i sprečava u namerama.

Uz demonstraciju Mobotix video-alarmnog sistema saznali smo i šta je sve potrebno da bi se legalizovao pred sudom video snimak sa digitalnim sertifikatom.

O svim rešenjima koja su predstavljena na Mobotix danu, čitaćete u narednim brojevima PC Pressa, a ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o ponudi kompanije Vucomm, molimo vas da posetite www.vucomm.rs

Facebook komentari: