Održana Plan A security konferencija

Druga po redu Security konferenciju kompanije COMING – Computer Engineering upozorava na sve ozbiljnije bezbedonosne probleme u domaćim privrednim okruženjima.

Održana Plan A security konferencija

Kompanija COMING – Computer Engineering u saradnji sa svojim poslovnim partnerima, održala je svoju drugu po redu Security konferenciju pod nazivom “Plan A” čiji je glavni zadatak bio da podigne svest menadžera o mogućim posledicama po poslovanje u slučaju loše rešenih bezbedonosnih tački, kao i da jasno stavi do znanja kako bezbednost nema alternativu.

Većina predavanja bila je posvećena aktuelnim bezbednosnim problemima i potencijalnim mogućnostima za njihova rešavanja. Deo konferencije je bio rezervisan za teme poput uvođenja GDPR-a u poslovna okruženja, bekapa i arhiviranja podataka.

“Ovo je druga po redu Security konferencija koju organizujemo sa jasnom namerom da približimo security temu poslovnim okruženjima. Bitno je da preduzeća u Srbiji razumeju pretnje koje nas okružuju i postaju sve sofisticiranije, pre svega zbog posledica koje mogu da imaju na samo poslovanje. Security je sprega između organizacije rada, poslovnih procedura, edukacije i praćenja rada i ponašanja svih učesnika u organizaciji, pa na kraju i tehnologije koja ceo process olakšava. GDPR regulativa koja nas obavezuje da sistematično vodimo računa o bezbednosti ličnih podataka koje prikupljemo i obrađujemo je jedan od pokazatelja da security više nije stvar izbora, već investicija u integritet na tržištu. Raduje nas što prepoznajemo sve zreliji pristup naših menadžera iz kompanija i organizacija širom Srbije za transformaciju u bezbedno poslovanje uz upotrebu naprednih tehnologija.” – izjavila je Katarina Đurić, ispred kompanije COMING – Computer Engineering.

Pročitajte i:  Schneider Electric: Data centri i veštačka inteligencija

Svi posetioci konferencije imali su priliku da rad pojedinih bezbedonosnih rešenja vide na delu, kao i da čuju predavanje gospodina Nebojše Jokića iz MUP-a Republike Srbije.

Više o kompaniji COMING – Computer Engineering, kao i održanoj Security konferenciju možete saznati na ovom linku.

Facebook komentari: