Održana Šesta eSecurity konferencija 2022

Šesta međunarodna eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održana je u periodu od 27. do 29. septembra 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj pratećih dešavanja kao što su hands-on radionica, panel diskusije, zanimljiva predavanja domaćih i stranih predavača i učešća jednih od najboljih belih hakera iz regiona, kao i različite aktivnosti u pauzama i slatka iznenađenja koja su pripremili naši sponzori.

PCPress.rs Image

Međunarodna eSecurity konferencija, kao jedan od značajnijih IT događaja u regionu, privukao je više od 250 stručnjaka iz zemlje i inostranstva u oblasti ICT, informacione bezbednosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja cyber rizicima. Kao i svake godine konferencija je donela veliki broj predavanja, hands-on demonstracije, hakovanje uživo, radionice o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada i dark web-u, digitalnom životu, bezbednosnim izazovima u zemlji i regionu, kao i naprednim sistemima zaštite.

Konferenciji su prisustvovali IT menadžeri, menadžeri informacione bezbednosti, mrežni inženjeri, IT revizori, stručnjaci u oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi drugi zainteresovani za trendove i praktične savete u vezi zaštite informacionih sistema.

Svi učesnici konferencije su dobili lepe poklone organizatora: ranac za laptop, majicu sa zanimljivim printom i privezak sa logom konferencije, a učesnici treninga su dobili i posebne dukseve.

Konferenciju je otvorio predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc i tom prilikom naglasio koliki je značaj informacione bezbednosti u današnjem svetu. U nastavku je svim prisutnim učesnicima poželeo uspešan rad na konferenciji i izneo osnovne informacije o samom Udruženju, organizatoru konferencije.

Na početku prvog dana zanimljivo predavanje je održao Srđan Radosavljević i tom prilikom je govorio o svakodnevnim realnim pretnjama pominjući i nove varijante napada.

Putem predavanja i prezentacija uz različite poklone posetiocima su se predstavile velike svetske i domaće kompanije.

Pažnju učesnika konferencije posebno su privukle dve panel diskusije. U okviru jedne panel diskusije govorilo se na temu krađe podataka, ne samo ličnih, već svih koji su od značaja za kompaniju, kao i tome kako da se kompanija pripremi i najbilje odreaguje u slučaju bezbednosnog incidenta. Tokom drugog panela učesnici su govorili o digitalnom poverenju i aktuelnim izazovima u cyber bezbednosti sa kojima se susrećemo kao zaposleni, ali i klijenti sve većeg broja digitalnih servisa.

Upoznavanje i druženje je svakako jedan od bitnih aspekata konferencije, pa je i ove godine pažnja organizatora bila usmerena i u tom pravcu. Na samoj konferenciji, ali i van konferencijske sale učesnici i predavači su provodili kvalitetno vreme u razmeni znanja i iskustva. Za sve učesnike konferencije je bilo organizovano večernje druženje uz hranu i piće na splavu na ušću Save i Dunava.

Ovogodišnja konferencija je donela niz novina i unapređenja u samoj organizaciji. Lep ambijent hotela i restorana dodatno su doprineli da se učesnici lepo osećaju tokom ovogodišnje konferencije. Uspešna tradicija eSecurity konferencije je nastavljena i ove godine u pogledu dobre organizacije, posećenosti i u predstavljanju zanimljivih i aktualnih tema iz uvek dinamičnog cyber sveta.

Facebook komentari: