Održana Super Admin Days Kraljevo 2023 manifestacija

U Kraljevu, u poslovnom centru Galerija Gegula je od 13.-16. jula 2023 održan susret sistem administratora to jest super admina koji su imali priliku da razmene iskustva, prisustvuju predavanjima sa naglaskom na teme iz oblasti informacione bezbednosti.

PCPress.rs Image

Prvog dana skupa, Super Admini su posetili Državni data centar u Kragujevcu i iz prve ruke saznali na koji način ovaj moderni regionalni data centar funkcioniše i koje sve usluge pruža korisnicima.

Drugi dan je bio rezervisan za prezentacije kompanija Whalebone, Fortinet, Lenovo, VMware, Exclusive Networks, Wallix, Primx i Mondist. Adam Wright i Adam Merka su predstavili rešenje Whalebone Immunity koje omogućava potpunu zaštitu DNS infrastrukture. Kosta Antonijević i Marija Glodjovic su predstavili portfolio Value Add Distributera Exclusive Networks i predstavili rešenje Security Fabric kompanije Fortinet.

Predstavljena je studija slučaja Lenovo i VMware implementacije i migracije realizovane u Upravi za agrarna plaćanja. Ivan Traljić je prezentovao studiju slučaja implementacije Wallix PAM4ALL rešenja u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje. Ranko Radovanović iz kompanije Mondist je predstavio rešenje za zaštitu poverljivosti informacija uz pomoć enkripcije Primx. Božidar Stamenović je održao prezentaciju na temu How To, to jest uz pomoć kojih alata administratori na jednostavan način mogu da reše svakodnevne probleme. Za najpažljivije slušaoce, to jest one koji su pokazali najviše znanja obezbeđene su vredne nagrade.

Pročitajte i:  Microsoft planira da otvori Data centar na mestu nesuđene Foxconn fabrike

Nakon radnog dela, super admini su iskoristili posle podne da prošetaju Kraljevom, a veče su proveli na koncertu Partibrejkersa, na Trgu Srpskih Ratnika. Regionalna TV Kraljevo je napravila i udarnim terminima emitovala prilog o Super Admin Days Kraljevo 2023.

Treći dan je bio rezervisan za učešće na 2.Međunarodnoj EKO konferenciji posvećenoj Obnovljivim izvorima energije i uticaju na životnu sredinu.

U nedelju 16.jula super admini su uzeli učešće na Veselom spustu na Ibru, od Magliča do Mataruške banje, a shodno najavi akcije „Sačuvajmo Ibar“ na Eko konferenciji, super admini su sve vreme spusta prikupljali otpad, limenke, flaše iz reke i time doprineli da Ibar bude manje zagađen. Drugi deo ekipe je na tradicionalnoj pasuljijadi u Mataruškoj banji „Srebrni kazan“ pripremao riblju čorbu i pasulj, tako da su se spustaši nakon četvoročasovnog splavarenja mogli okrepiti. Poslednje veče je bilo i oproštajno, na koncertu Rade Manojlović na Trgu Srpskih Ratnika.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,