ERP 2024

Održivo poslovanje kao temelj za rast i dugoročnu perspektivu kompanije

Danas je u klubu Privrednik održan događaj #AccelerateSustainability, tokom kojeg su predstavljeni izveštaji o održivom poslovanju Nelt Grupe i njenih članica, kompanija Neoplanta i Baby Food Factory (BFF). Događaj je okupio predstavnike državnih institucija, poslovnog sveta, nevladinih organizacija, poslovnih udruženja i medija.

PCPress.rs Image

Na početku događaja prisutnima se obratila Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije.

“Domaće i strane investicije podjednako su važne za rast i razvoj države. Jedan od važnih segmenata domaće privrede i kompanija je održivo poslovanje koje je model i način poslovanja u samoj Evropskoj uniji. Ministartsvo aktivno radi na Planu rasta koji nam omogućava brže uključivanje na tržište Evropske unije, uključivanje u jednistveni platni sistem (SEPA), kao i na ubrzanim carinskim procedurama – Zelenim koridorima, koje će značajno doprineti našoj privredi” izjavila je Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije.

PCPress.rs Image

U svom uvodnom obraćanju, Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe, istakao je važnost ciljeva održivog razvoja i transparentnog izveštavanja. 

„Predstavljanjem petog Izveštaja o održivom poslovanju Nelt Grupe za 2022/23, nastavljamo našu tradiciju izveštavanja po GRI standardu koju smo započeli 2014. godine. Kontinuirano radimo na efikasnijem korišćenju resursa, uvođenju obnovljivih izvora energije, razvoju naših zaposlenih i primeni visokih etičkih standarda u svakodnevnom poslovanju. Naš cilj je učvršćivanje temelja za budući održivi razvoj, stvarajući pritom novu vrednost za naše zaposlene, partnere, društvo i životnu sredinu “, izjavio je Jelić.

PCPress.rs Image

Kompanije Neoplanta i Baby Food factory (BFF) su ovom prilikom predstavile prva izdanja sopstvenih izveštaja o održivosti.

Pročitajte i:  Kompanija NIS objavila izveštaj o održivom razvoju za 2023. godinu

U okviru strategije #Accelerate2025 Nelt Grupa planira nastavak transformacije i digitalizacije poslovanja kroz investicije u inovativne tehnologije. Novi intermodalni terminal u Kruševcu treba da poveća efiksanost i omogući veću dekarbonizaciju u lancu snabdevanja kompanije. Poseban fokus stavljen je na razvoj i edukaciju zaposlenih kao kreatora kulture kompanije i nosilaca svih navedenih procesa.

PCPress.rs Image

U okviru #AccelerateSustainability događaja, organizovana je i panel diskusija, moderirana od strane Nade Stamatović, ekspertkinje za održivo poslovanje Nelt Grupe. Panelisti su bili Bojana Mucić, izvršna direktorka za ljudske resurse Nelt Grupe, Aleksandra Jović,izvršna direktorka za strategiju i transformacije Nelt Grupe, Olivera Verac,direktorka proizvodnje i razvoja BFF-a, Aco Tomašević,direktor Neoplante i Vuk Mijanović,menadžer lanca snabdevanja i razvoja logističkih usluga u Neltu.

Izveštaji o održivom poslovanju dostupni u segmentu Izveštaji na web stranici Nelt Grupe.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *