BIZIT plus

Office 365 komercijalno dostupan i u Srbiji

office_365 Microsoft je danas objavio komercijalnu dostupnost Office 365 i na srpskom tržištu. Na događaju održanom u novom poslovnom prostoru, generalni direktor Microsoft-a u Srbiji, Jugoslav Pirić, istakao je strateško opredeljenje kompanije ka Cloud-u za koju čvrsto veruje da će unaprediti poslovanje kompanija u Srbiji i dodao da Office 365, zajedno sa novom Windows Azure platformom predstavlja prvi korak u ostvarivanju svih potencijala koje sa sobom nosi Cloud.

Od danas je kompletna Microsoft cloud ponuda komercijalno dostupna u Srbiji. Verujemo da je Cloud budućnost IT industrije. Kompanije u Srbiji su veoma zaniteresovane za korišćenje nekog oblika cloud servisa, a važna vest je i da će obrazovni sektor imati posebne mogućnosti za primenu Office 365. – rekao je Pirić.

Office 365 predstavlja online verziju Microsoft-ovih najznačajnijih proizvoda za komunikaciju i kolaboraciju i čine ga: Office 2010 Profesional Plus i cloud verzija proizvoda za kolaboraciju: Exchange online, Sharepoint online and Lync online. Namenjen je preduzećima svih veličina, jednostavan je za korišćenje i administraciju i omogućava znatne uštede u poslovanju, uz povećanu produktivnost, efikasnost i fleksibilnost.

Pročitajte i:  Microsoft vas podseća da napustite lokalne naloge na Windows 10

Prva kompanija u Srbiji koja se odlučila da testira Office 365 u poslovanju je Delta sport. Bojan Jovičić, IT menadžer kompanije Delta Sport, predstavio je Office 365 Pilot projekat urađen u ovoj kompaniji: Naša ideja je da upotrebom Office 365 rešenja smanjimo troškove električne energije potrebne za rad naših servera i rashlađivanje server sale. Biće smanjeno i angažovanje našeg IT odeljenja, a uvek aktivne najnovije verzije anti-virus i anti-malware rešenja podići će nivo bezbednosti. Verujemo da ćemo biti u mogućnosti da primenom Office 365 kapitalne troškove ulaganja u IT infrastrukturu prevedemo u niže, operativne troškove, što je osnovna svrha ovog pilot projekta.“

U Beogradu je 7. juna zvanično lansiran i Windows Azure, jedina cloud platforma koja omogućava da se kombinuju platformske i infrastrukturne mogućnosti, kao i da se aplikacije razvijaju on premise, u Cloud-u ili kao nekakav hibridni model. Azure platformu već koristi nekoliko institucija u Srbiji, medju kojima je i Filološki fakultet u Beogradu.

Ovaj fakultet iskoristio je Azure platformu da digitalizuje svoju biblioteku i sadržaje potrebne za učenje, u digitalnom formatu učini dostupnim svim studentima. Rešenje koje je razvila firma MFC podržava transparentnost, otvorenost, integraciju sa postojećom tehnologijom i sigurnost uz puno poštovanje i zaštitu privatnosti podataka. Digitalizacijom biblioteke Filološkog fakulteta, studenti su dobili mogućnost da sadržajima koji su im potrebni za učenje pristupaju u svako doba, sa bilo kog mesta i uređaja.

Pročitajte i:  Microsoft je predstavio Team Copilot

Izvor: Microsoft

Facebook komentari: