Oglašivači napuštaju Twitter zbog velikih bojkota mreže

Dok Elon Musk traži nove načine da zaradi novac od Twitter-a, suočava se sa mnogo hitnijim problemom, a to je da oglašivači beže sa platforme. Brojne velike kompanije pauzirale su oglase poslednjih dana, uključujući GM, Audi, Pfizer, General Mills, Volkswagen i druga velika imena koja su oprezna u pogledu potencijalnih promena u politici Twitter-a.

Oglašivači napuštaju Twitter zbog velikih bojkota mreže

Twitter u sve većim problemima nakon Musk-ovog preuzimanja

Industrijske grupe su takođe izrazile zabrinutost za bezbednost brenda pod Musk-om. NAACP se pridružio drugim grupama za građanska prava u pozivu na bojkot platforme od strane oglašivača. Odustajanje oglašivača usred poziva na bojkot oglasa pokazuje koliko se brzo Twitter-ovo oglašavanje pogoršalo od kada ga je preuzeo Musk. Twitter je primetio značajan porast govora mržnje i rasnih uvreda odmah nakon vesti o Musk-ovom preuzimanju kompanije.

Musk je izjavio da je Twitter imao ogroman pad prihoda, zbog aktivističkih grupa koje vrše pritisak na oglašivače, iako se ništa nije promenilo moderacijom sadržaja. Ali grupa za građanska prava i aktivisti odbacili su Musk-ovu karakterizaciju. Oni su rekli da Musk-ovo masovno otpuštanje radnika Twitter-a, uključujući ljude koji rade umereno i bezbedno, podriva obaveze koje je preuzeo nakon njihovog sastanka. Grupa je takođe izrazila zabrinutost zbog Musk-ovog pojačavanja krajnje desničarskih zavera u vezi sa napadom na muža predsednice Predstavničkog doma Nancy Pelosi.

Pročitajte i:  Twitter je zvanično promenio naziv u X

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: