OKI kancelarija

Novi OKI‑jev multifunkcionalac MB4512dn iznenađuje mogućnostima i agilnošću. Pritom ne košta mnogo, a krije i neka dodatna iznenađenja…

Talas obnove proizvodnog portfolija japanskog OKI‑ja kako novim modelima štampača, tako i multifunkcijskih uređaja, polako zapljuskuje i naše obale. Prvi nam je stigao monohromatski MFP model MB451dn zasnovan na LED tehnologiji, pouzdan i praktičan skener, neizostavna faks jedinica (još uvek potrebna poslovnim korisnicima) i mogućnost jednostavnog kopiranja dokumenata. Novi multifunkcionalac je, kako OKI navodi, namenjen manje zahtevnim poslovnim korisnicima i radnim grupama koje čini najviše pet korisnika.

Kada je dizajn uređaja u pitanju, OKI‑jevi inženjeri nisu puno rizikovali. Držali su se oprobanog i uspešnog recepta koji predviđa integraciju A4 štampača u donjem delu, kome je potrebno svega pet sekundi da odštampa prvu stranicu. Vreme zagrevanja u potpunosti isključenog uređaja je 60 sekundi, dok se iz stanja mirovanja štampač budi za 25 s. Najviša rezolucija štampe je 600×600 tačaka po inču, što je dovoljno za kvalitetne otiske dokumenata i grafikona. Najprijatnije nas je iznenadila brzina štampača od odličnih 29 odštampanih strana u minutu. Još lepše zvuči podatak da je automatska dvostrana štampa deo standardnog paketa opreme, čineći MB451dn pravim štedišom papira. Štampač raspolaže standardnom ulaznom fiokom kapaciteta 250 listova papira, kao i dodatnom fiokom za specijalne vrste papira – koverte, nestandardne formulare itd., a koja je kapaciteta 100 listova. Kapacitet izazne fioke je solidnih 150 listova.

Pročitajte i:  OKI Pro8432WT: Štampanje na medijima za prenos

Druga važna komponenta MFP uređaja MB451dn je skener smešten neposredno iznad štampača. Dokumente formata A4 ili manjeg skenira rezolucijom do 600 tačaka po inču i ima ADF koji prima pedeset dokumenata i omogućava dvostrano skeniranje. Brzina skeniranja ograničena je na deset strana u minutu za dokumenta u boji i 37,5 strana u minutu kada se skeniraju monohromatski dokumenti. Digitalni otisak skeniranog dokumenta može se sačuvati na računaru u više različitih formata, od kojih su najinteresantniji JPEG, TIFF, XPS i PDF, a može se istovremeno i poslati elektronskom poštom, faksom, snimiti na USB disk koji se priključuje na za to predviđenu utičnicu, ili učitati na FTP server. Funkcija kopiranja dokumenata se sama nameće, a korisnik prvu kopiju dobija posle svega 11 s. Ostale se „izbacuju“ brzinom od 29 strana u minutu, a broj kopija istog dokumenta ograničen je na 99.

MB451dn se s računarom povezuje putem USB priključka na poleđini, dok se na postojeću računarsku mrežu povezuje putem LAN utičnice. Uređajem se može upravljati i direktno, putem kontrolnog panela smeštenog na prednjoj strani. Pažnju najviše privlači LCD ekran s belim pozadinskim osvetljenjem čiji se nagib može podešavati, dok se sadržajem prikazanim na ekranu upravlja četvorosmernim tasterima i tasterom OK u sredini. Numerička tastatura i specijalni tasteri za brzo pokretanje najčešćih funkcija takođe su deo standardnog kontrolnog panela, intuitivno su raspoređeni i jednostavni za upotrebu.

Pročitajte i:  OKI C844dn - kada je potrebna A3 kolor štampa

Najlepše smo ipak ostavili za kraj. I pored naprednih funkcija koje multifunkcijski uređaj MB451dn ima, njegova cena je vrlo pristupačna i iznosi oko 200 evra. Domaći distributer proizvoda kompanije OKI, Original grupa, uz svaki kupljeni uređaj poklanja i monohromatski LED štampač OKI B2200. Na vama je samo da prepoznate odličnu priliku i što pre je iskoristite!

Novak Jovanović

(Objavljeno u PC#191)

Facebook komentari:

SBB

Disaster recovery
Tagovi: ,