Sva lica Android-a

Verovatno ste već više puta čuli da je Android „otvoreni operativni sistem“. Šta to zapravo znači?

PCPress.rs ImageJednostavno rečeno, to znači da svako, ali zaista svako, može da majstoriše po operativnom sistemu i prepravlja ga po svojoj želji. Mrežni provajderi koriste, na primer, ovu mogućnost da u sistem integrišu sopstvene aplikacije, na primer usluge e-mail-a. Proizvođači hardvera, s druge strane, najviše „čačkaju“ po radnoj površini kako bi se njihov telefon razlikovao od konkurencije.

Google Android UI

Google je postavio svoju traku za pretraživanje u gornji deo ekrana. Ona se može, pored samog početnog ekrana, videti i u svakoj vrsti prikaza početnog ekrana (ima ih maksimalno pet). Google se generalno odrekao animacija tokom skrolovanja.

Samsung Touchwiz

Kod Samsung-a je svaka promena početnog ekrana propraćena 3D animacijom. Vidžeti, prečice, linkovi ka omiljenim lokacijama, mogu se raspodeliti na sedam ekrana.

HTC Sense

HTC koristi moderne animacije pri prevlačenju prstom preko ekrana a omogućava i najviše sedam početnih ekrana. Zahvaljujući takozvanim scenama, mogu se odrediti pozicije vidžeta u zavisnosti od datuma ili lokacije.

Pročitajte i:  Google planira da postavi optički kabl između Kenije i Australije

LG Optimus UI

LG je Google-ovu traku za pretraživanje usidrio u gornjem delu ekrana, a ona raspolaže s najviše sedam početnih ekrana koji su skromno animirani. Za razliku od svih ostalih, na početnom ekranu ima mesta za maksimalno šest simbola istovremeno.

Sony UI

Prilično skroman i bez mnogo halabuke: pet ekrana koji se mogu slobodno prilagođavati željama korisnika, a animacija gotovo da i nema. Kao kuriozitet pomenućemo vidžet Timescape koji direktno na ekran postavlja nove statusne informacije.

Opširnije na sajtu connect.pcpress.info

Facebook komentari: