Olympus menja ime u OM System

Jedan od najpoznatijih brendova digitalnih fotoaparata, Olympus, odlazi u istoriju. Kompanija OM Digital, u čijem vlasništvu je Olympus, odlučila je da promeni ime ovom brendu u OM System.

olympus

Postojeći modeli digitalnih kamera i dalje će nositi ime Olympus, tako da će neko vreme ova dva imena zajedno biti na tržištu. Kako postojeći modeli budu zamenjivani novim, Olympus ime će se polako povlačiti sa tržišta, a njegovo mesto će zauzimati OM System.

Pod brendom OM System se neće prodavati samo fotoaparati i objektivi. Kompanija planira da ovaj brend iskoristi i za audio proizvode, dvoglede i druge uređaje koji nose ime Olympus (ali i neke potpuno nove proizvode). OM Digital, takođe, planira da proizvodi kompaktnije i lakše kamere zasnovane na ovom sistemu, trudeći se da profesionalni kvalitet spusti u niži cenovni rang.

Inače, Olympus je početkom ove godine prodao svoju imaging diviziju Japan Industrial Partner (JIP) kompaniji, koja je odmah formirala OM Digital Solutions kao zasebnu kompaniju da nadgleda razvoj Olympus (sada OM System) kamera.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,