Omnisoft: Rešenje za digitalni popis

Rešenja koja korisnicima Pantheon‑a donosi beogradski Omnisoft imaju zajedničku osobinu – brzinu i jednostavnost korišćenja. U skladu sa temom ovog broja i sekcije PCBiz, predstavljamo specijalnu aplikaciju za automatizaciju unosa podataka pri popisu.

PCPress.rs ImagePantheon je odavno stekao veliki broj korisnika, među kojima su brojna preduzeća sa razvijenim magacinskim poslovanjem. A gde su roba i magacini nezaobilazan je popis, barem jednom godišnje. Dakle, dokumenti koji prate aktivnosti oko inventara postoje u Pantheon‑u, ali podaci se i dalje unose ručno.

Jedan od domaćih Datalab‑ovih partnera, Omnisoft iz Beograda, razvio je jednostavnu i efikasnu alatku koja u velikoj meri ubrzava i olakšava posao oko popisa.

„Da biste koristili naš alat osmišljen kao dodatak za Pantheon, nije vam potrebno ni veliko znanje ni iskustvo, a ukupna investicija se svodi na kupovinu softvera i prenosivog uređaja sa integrisanim bar kod skenerom i bežičnom vezom sa mrežom, kako biste se povezali sa bazom podataka, bez dodatnih troškova za implementaciju i obuku“, upućuje nas Aleksandar Šaranović, jedan od tvoraca ovog veoma korisnog softvera. I upravo ta jednostavnost i brzina rada su najvažnije osobine Omnisoft‑ovog rešenja.

Kako kaže gospodin Šaranović, njihova želja je bila da za korisnike Pantheon‑a kojima je njihovo WMS rešenje, s obzirom na veličinu preduzeća i obim poslovanja, preglomazno, ponude jednostavnu soluciju koja ne zahteva velika ulaganja i brza je za implementaciju.

Čitav proces je krajnje jednostavan. U Pantheon‑u se otvori novi dokument popisa, a zatim se na PocketPC uređaja sa ugrađenim bar kod čitačem, kroz Omnisoft‑ovu aplikaciju, ostvaruje veza direktno sa dokumentom u bazi podataka.

Popisivač potom dok prolazi kroz magacin, očitava bar kodove sa uskladištene robe, a te informacije se preko bežičnog LAN‑a prenose i odmah upisuju u Pantheon bazu podataka. Količina robe može da se dobije sekvencijalnim očitavanjem bar kodova ili ručnim unosom količine na mobilnom uređaju – lako da lakše ne može da bude.

Nema prenosa dokumenata, offline režima rada, vraćanja dokumenata u bazu… rezultati su odmah vidljivi iz samog Pantheon‑a.

Sama aplikacija, pored ovog dela za popise, ima i drugu jednako interesantnu mogućnost, a to je podrška za veleprodajne izložbene salone. Ideja je da prodavac, dok sa kupcem prolazi kroz showroom i demonstrira robu, očitavanjem bar koda sa izloženog artikla odmah proveri raspoložive količine, pa čak i da napravi porudženicu kupca iz koje dalje proističu prodajni dokumenti – profaktura, otpremnica ili račun. Rad sa ovim programom je, kao i kod popisa, izuzetno lak i brz, a rezultat je odmah vidljiv u samom ERP‑u.

Omnisoft je Datalab‑ov Senior Expert Partner sa sedištem u Beogradu, a pored poslova implementacije Pantheon‑a bavi se razvojem mobilnih i Web baziranih aplikacija za ovaj kod nas popularni ERP. Posebni akcenat u svom radu stavljaju na optimalno upravljanje robom bez obzira na to da li se radi o skladištima ili o procesu prodaje.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

1 thoughts on “Omnisoft: Rešenje za digitalni popis

Comments are closed.