OnePlus i Oppo spajaju operativne sisteme

Pola meseca nakon što je OnePlus objavio da postaje Oppo-ov podbrend, otkrio je i da spaja svoj OxygenOS sa ColorOS-om. Dva brenda su donela odluku da najbolje iskoriste svoje zajedničke resurse i standardizuju softversko iskustvo.

OnePlus i Oppo spajaju operativne sisteme.

OnePlus obećava proširenu podršku za Android softver

OxygenOS će i dalje biti operativni sistem za OnePlus uređaje širom sveta, iako telefoni koji su nedavno objavljeni u Kini već pokreću ColorOS. Svi novi uređaji koje će podbrend objaviti pokrenuće novi OxigenOS, dok će trenutni uređaji koji još uvek dobijaju ispravke novu platformu dobiti putem bežičnog ažuriranja. OnePlus obećava bolju i dužu podršku za ažuriranje Android-a, dok će serija OnePlus 8 i noviji vodeći modeli dobiti tri glavne Android ispravke i četiri godine bezbednosnih ažuriranja.

U međuvremenu, prvi Nord i bilo koji noviji Nord i Nord CE uređaji dobiće dva glavna Android-a i tri godine bezbednosnih ispravki. Konačno, pristupačni telefoni serije Nord N, počev od N10 i N100, dobiće jedno veliko Android ažuriranje i tri godine bezbednosnih ispravki. Kada je najavljeno spajanje, kompanije su rekle da će OnePlus i dalje raditi samostalno. Budući da je prelazak bio namenjen objedinjavanju njihovih resursa i boljoj racionalizaciji poslovanja, blisko povezivanje njihovih operativnih sistema ne predstavlja veliko iznenađenje.

Pročitajte i:  OnePlus objavio svoju verziju Magic Eraser-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,