BIZIT plus

OnePlus obećava 4 godišnja ažuriranja OS-a za neke uređaje iz 2023. godine

OnePlus se pridružuje redovima Android dobavljača koji se obavezuju na dugoročnu podršku. Oppo brend obećava četiri godine velikih ažuriranja OxygenOS-a za odabrane telefone koji će biti lansirani 2023. godine i kasnije. Takođe će dobiti petogodišnje bezbednosne zakrpe. Kompanija nije imenovala uređaje, ali neće biti iznenađujuće ako kompanija daje prioritet telefonima višeg ranga poput nezvanično očekivane serije OnePlus 11.

PCPress.rs Image

Podrška samo za premium telefone

Proizvođač telefona je takođe objavila neke funkcije koje dolaze u OxygenOS 13.1 kada bude isporučen u prvoj polovini 2023. godine. Novi softver će uključivati revidirani ekran koji je uvek uključen sa podrškom za Spotify, upravljanje memorijom vođeno veštačkom inteligencijom koje poboljšava performanse, prostorno upravljanje zasnovano na Dolby Atmosu, privatni prostor za podatke druge generacije i novi „akvamorfni“ jezik dizajna.

Ova politika stavlja OnePlus otprilike u rang sa Samsungom, koji je reklamirao četiri godine nadogradnje Androida i pet godina bezbednosnih ispravki za vodeće telefone. Google je počeo da isporučuje petogodišnje bezbednosne ispravke počevši od porodice Pixel 6, ali garantuje nove verzije samo tri godine. Apple obično obezbeđuje pet godina velikih revizija za iPhone i povremeno objavljuje kritične bezbednosne ispravke za starije modele.

Ovo obećanje može biti vredno razmatranja ako ste odlučni da imate najnovije softverske funkcije tokom praktičnog veka trajanja vašeg telefona. Još uvek je uobičajeno da drugi Android brendovi nude manje ažuriranja, a Motorola je čak izazvala kritike jer je prvobitno planirala samo jedno ažuriranje za Edge liniju u 2020. godini. Međutim, kao i kod Samsungovog pristupa, ne možete očekivati ovoliku dugovečnost u čitavom opsegu – možete morate se zadovoljiti manje ako možete priuštiti samo budžetski model.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: