BIZIT plus

Ministar Jovanović na konferenciji „Sinergija 22 – Speed IT up”

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Mihailo Jovanović, učestvovao je na konferenciji „Sinergija 22 – Speed IT up”, u Beogradu.

PCPress.rs Image
Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović

Kompanija Microsoft već dve decenije uspešno posluje i integriše svoja inovativna rešenja u Srbiji, što je najbolji pokazatelj da je Srbija respektabilna zemlja u IKT industriji.

Ministar Jovanović je rekao da je Microsoft, kompanija podržava ambicije Republike Srbije i da zajedničko strateško partnerstvo ohrabruje ubrzanje digitalizacije i nastavak novih uspešnih projekata.

„Zahvaljujući uspešnoj saradnji koju smo razvijali svih ovih godina, značajno smo unapredili oblast telekomunikacija i informacionih tehnologija u Srbiji, a poslovanje kompanije Microsoft je kreiralo pozitivan imidž naše zemlje kao važne tačke na tržištu IKT-a. Modernizacija i transformacija javne uprave i državne uprave, radi privlačenja investicija i podstreka transformaciji društva, ostaju jedan od prioriteta i na tome zajedno radimo sa vodećim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.“, istakao je Jovanović.

Pored ministra Jovanovića, na trećem danu konferencije, učestvovali su i ministar prosvete u Vladi RS, Branko Ružić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Nj.E. Kristofer Hil.

Pročitajte i:  Microsoft mora da prestane da prodaje sigurnost kao premijum ponudu 

Trodnevna konferencija “Sinergija 22 – Speed IT up” okuplja lidere digitalne transformacije u Jugoistočnoj Evropi i predstavlja aktuelne trendove za dodatno ubrzanje digitalizacije u cilju razvoja društva u celini, ekonomije i kvaliteta života pojedinca.

Facebook komentari: